Limoncello, λικέρ λεμόνι. – Ένα υπέροχο και εύκολο απεριτίφ.

Να έχετε μια όμορφη ημέρα αγαπημένοι μου φίλοι. Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά, ενώ τα πρώτα κρύα άρχισαν να μας χτυπούν την πόρτα..

Σήμερα σκέφτομαι να σας προτείνω κάτι ξεχωριστό. Ένα τοπ απεριτίφ.

Εύγευστο, φίνο και αρωματικό. Το λικέρ λεμόνι.

Τί λέτε, πάμε να το φτιάξουμε παρέα; Πιστεύω πως θα το αγαπήσετε.

Limoncello λικέρ λεμόνι 1

Limoncello, λικέρ λεμόνι

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Limoncello λικέρ λεμόνι 4

Υλικά,  διαδικασία:

Γεμίζουμε ένα βάζο φλούδες λεμονιού (χρησιμοποιούμε οικολογικά ακέρωτα) και προσθέτουμε αλκοόλ τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο (γράπα) ή άσπρο κονιάκ ή βότκα.

Το αφήνουμε τουλάχιστον 15 μέρες σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Στραγγίζουμε και μετράμε το αλκοόλ για να κάνουμε το σιρόπι.

Limoncello λικέρ λεμόνι 2

Για μία κούπα αλκοόλ:

Μια κούπα νερό και ενάμιση ζάχαρη.

Κάνουμε το σιρόπι, αφήνουμε να κρυώσει, τα αναμιγνύουμε και είς υγείαν.

Δεν χρειάζεται ψυγείο.

Limoncello λικέρ λεμόνι 3

Πίνεται και με παγάκια.

Στην υγειά μας!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου 2023