Να έχετε μια όμορφη ημέρα αγαπημένοι μου φίλοι. Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά, ενώ τα πρώτα κρύα άρχισαν να μας χτυπούν την πόρτα..
Σήμερα σκέφτομαι να σας προτείνω κάτι ξεχωριστό. Ένα τοπ απεριτίφ.
Εύγευστο, φίνο και αρωματικό. Το λικέρ λεμόνι.
Τί λέτε, πάμε να το φτιάξουμε παρέα; Πιστεύω πως θα το αγαπήσετε.
Limoncello, λικέρ λεμόνι
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά, διαδικασία:
Γεμίζουμε ένα βάζο φλούδες λεμονιού (χρησιμοποιούμε οικολογικά ακέρωτα) και προσθέτουμε αλκοόλ τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο (γράπα) ή άσπρο κονιάκ ή βότκα.
Το αφήνουμε τουλάχιστον 15 μέρες σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Στραγγίζουμε και μετράμε το αλκοόλ για να κάνουμε το σιρόπι.
Για μία κούπα αλκοόλ:
Μια κούπα νερό και ενάμιση ζάχαρη.
Κάνουμε το σιρόπι, αφήνουμε να κρυώσει, τα αναμιγνύουμε και είς υγείαν.
Δεν χρειάζεται ψυγείο.
Πίνεται και με παγάκια.
Στην υγειά μας!