Σήμερα φτιάχνουμε ωραία και σπάνια πράγματα! Λικέρ τριαντάφυλλο, ένα υπέροχο απεριτίφ που πίνεται και με παγάκια.
Λικέρ τριαντάφυλλο
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακού μάγειρα
Υλικά:
100 γραμμάρια φύλλα τριαντάφυλλα που μαγιάτικο με άρωμα εννοείται
1 λίτρο γράπα (τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή άσπρο κονιάκ)
Αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο και αφήνουμε για 15 μέρες σε σκοτεινό χώρο.
Έπειτα στραγγίζουμε και κάνουμε το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Αφού κρυώσει το αναμιγνύουμε και πίνουμε στην υγεία μας.
Διατηρείται εκτός ψυγείου σε γυάλινα βάζα.
Με πολύ μεράκι για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος.