Καλημέρα σας φίλες και φίλοι μου. Σήμερα θα πρωτοτυπήσω δείχνοντάς σας τον τρόπο παρασκευής ενός σπάνιου απεριτίφ, του λικέρ σοκολάτας.
Η συνταγή είναι ουσιαστικά δική μου, ένα προϊόν προσωπικής έμπνευσης και φαντασίας. Πρώτη φορά την έκανα και ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας. Αξίζει πραγματικά και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!
Λικέρ Σοκολάτας, από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα από το Νεοχώρι Ημαθίας.
Υλικά:
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα
– 3 ποτήρια νερό
– 1 κιλό ζάχαρη
– 4 κουταλιές σούπας σοκολάτας ρόφημα σκόνη
– 1 κουταλιά σούπας κακάο σκόνη.
Προαιρετικά προσθέτουμε κανέλα – γαρύφαλλα.
Τρόπος παρασκευής:
Βράζουμε όπως τον καφέ, μέχρι να φουσκώσει. Σβήνουμε και σε 5 λεπτά ρίχνουμε 1/2 λίτρο γράπα (τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο) ή άσπρο κονιάκ.
Προσοχή! Όχι καυτό, για να μην φουσκώσει.
Το αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο για μια βδομάδα τουλάχιστον και σε σκοτεινό μέρος.
Έπειτα στραγγίζουμε και ..στην υγειά μας!
Πίνεται και με παγάκια.