Λικέρ Ρόδι – Το λικέρ της εορτής και της παράδοσης

Λικέρ Ρόδι
Γράφει η Σίσσυ Νίκα δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μόλις που προλαβαίνετε να ετοιμάσετε το λικέρ ροδιού ή λικέρ της ευζωίας. Ένα λικέρ που σύμφωνα με την παράδοση γέμιζε χαρά και ευτυχία τα ελληνικά σπίτια.

Εμείς ζητήσαμε τη γνήσια συνταγή από την Άννα Κουστένη, φίλη αγαπημένη … εσείς βάζετε τα υλικά και απολαμβάνετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο το ελληνικότατο λικέρ των γιορτών.

Λικέρ Ρόδι

Από την Άννα Κουστένη, Αρχοντικό Δεληγιάννη, Δημητσάνα

Υλικά

1,5 λίτρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο

600 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

6 ρόδια καθαρισμένα, μόνο τους σπόρους

1 ξύλο κανέλας

Τρόπος παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βάζουμε ένα γυάλινο βάζο με το στόμιο προς τα κάτω και το αφήνουμε 2 λεπτά για να αποστειρωθεί.

Το βγάζουμε προσεκτικά με μια τσιμπίδα και το αφήνουμε να κρυώσει και να στραγγίξει.

Ρίχνουμε μέσα στο βάζο όλα τα υλικά μαζί και το κλείνουμε ερμητικά.

Κουνάμε το βάζο δυνατά δύο ή τρεις φορές.

Διατηρούμε το βάζο σε σκιερό και δροσερό μέρος για ένα μήνα περίπου.

Την πρώτη εβδομάδα ανακινούμε το βάζο λίγο για να βοηθήσουμε την ζάχαρη να λιώσει.

Μετά από ένα μήνα «περνάμε» το λικέρ μέσα από ένα τουλπάνι ώστε να συγκρατηθούν οι σπόροι ροδιού.

Το λικέρ ροδιού πρέπει να είναι διαυγές και να έχει ζωηρό κόκκινο χρώμα.

Μικρά μυστικά

Τα λικέρ φρούτων δεν αγαπούν τον ήλιο γιατί αλλοιώνονται…