Λικέρ με ανθούς ακακίας αυθημερόν. Aπό τα κορυφαία στο είδος του.

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Καλημέρα σε όλους και όλες αγαπητοί μου φίλοι του Έμβολος. Έχω να σας προτείνω κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο σήμερα.

Είναι ένα λικέρ που θα σας εντυπωσιάσει.

Το κάνω χρόνια, το άρωμα και η γεύση του είναι έκπληξη κυριολεκτικά.

Η συνταγή δική σας.

Λικέρ με ανθούς ακακίας

από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά για 750 γραμμάρια λικέρ:

500 ml νερό

200 γρ. ανθούς χωρίς πλύσιμο και χωρίς το κοτσανάκι τους

300 γρ. ζάχαρη

250 γρ. αλκοόλ

Γράπα (τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο) ή άσπρο κονιάκ

Εκτέλεση:

Βράζουμε 10 λεπτά χωρίς το αλκοόλ και αφού κρυώσει στραγγίζουμε και  το αναμιγνύουμε με το αλκοόλ.

Το τοποθετούμε σε μπουκάλια γυάλινα και χρειάζεται ψυγείο.

Πίνεται και με παγάκια.

Γίνεται και με άλλο τρόπο

Σε γυάλινο βάζο γεμίζουμε με ανθούς και σκεπάζουμε με αλκοόλ.

Το αφήνουμε στον ήλιο 40 μέρες τουλάχιστον και έπειτα στραγγίζουμε και κάνουμε σιρόπι.

½ λίτρο νερό

1 κ. ζάχαρη

Η αναλογία που σας δίνω είναι για 3λιτρο βάζο (φώτο) όπου έβαλα περίπου 2 λίτρα αλκοόλ.

Μετά θα γίνει η παραπάνω διαδικασία

Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδα μας Έμβολος με πολύ μεράκι και εκτίμηση.

Προηγούμενο άρθροΣεμινάριο επενδύσεων από την MMW Capital στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 18 Μαΐου  2022