

Σήμερα φίλοι μου θα φτιάξουμε ένα μοναδικό λικέρ.
Βάση του οι φράουλες, που αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους.
Το έφτιαξα πριν λίγες μέρες και όσοι το δοκίμασαν ξετρελάθηκαν στην κυριολεξία.
Πάμε λοιπόν να το φτιάξουμε παρέα.
Λικέρ φράουλα
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη, κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
400 γρ. φράουλες
400 γρ. ζάχαρη
400 ml νερό
400 ml αλκοόλ (εδώ με γράπα: τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, μπορεί να γίνει με άσπρο κονιάκ που είναι το καλύτερο).
Εκτέλεση:
Πλένουμε στραγγίζουμε και τεμαχίζουμε τις φράουλες
Τις τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο μαζί με το αλκοόλ για 10 έως 15 μέρες σε σκιερό και δροσερό μέρος.
Έπειτα στραγγίζουμε και κάνουμε το σιρόπι με τις παραπάνω αναλογίες.
Εδώ έδωσα μια βράση και τις στραγγισμένες φράουλες για περισσότερη γεύση.
Αφού κρυώσει και αφαιρέσουμε τις φράουλες, αναμιγνύουμε το σιρόπι με το αλκοόλ και το τοποθετούμε σε γυάλινα μπουκάλια.
Για τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος με εκτίμηση.





















