Λικέρ Δυόσμου από τις μοναχές της μονής Εικοσιφοίνισσας

Από τις μοναχές της μονής Εικοσιφοίνισσας

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Υλικά

1 λίτρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο

2 ματσάκια δυόσμου

1 κιλό ζάχαρη

1 μοσχοκάρυδο ολόκληρο

½ φρέσκο χυμό λεμονιού

Τρόπος παρασκευής

MONH-EIKOSIFINISSAS-258Σε ένα μεγάλο βάζο βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και τα αφήνουμε ανακινώντας ελαφρά σε σκιερό και δροσερό μέρος μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη και να πάρει αυτό το καθάριο χρώμα.

Όταν είναι έτοιμο το δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε ζάχαρη ή τσίπουρο ανάλογα με πως το θέλουμε βαρύ ή ελαφρύ.

Αν θέλουμε να είναι πιο βαρύ το λικέρ μας προσθέτουμε τσίπουρο, αν το θέλουμε πιο ελαφρύ προσθέτουμε ζάχαρη.

Το αφήνουμε λίγες μέρες και όταν το δοκιμάσουμε και μας αρέσει το αποτέλεσμα, το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια αφού πρώτα το έχουμε «περάσει» από τουλπάνι