Από τις μοναχές της μονής Εικοσιφοίνισσας
Υλικά
1 λίτρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
2 ματσάκια δυόσμου
1 κιλό ζάχαρη
1 μοσχοκάρυδο ολόκληρο
½ φρέσκο χυμό λεμονιού
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μεγάλο βάζο βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και τα αφήνουμε ανακινώντας ελαφρά σε σκιερό και δροσερό μέρος μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη και να πάρει αυτό το καθάριο χρώμα.
Όταν είναι έτοιμο το δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε ζάχαρη ή τσίπουρο ανάλογα με πως το θέλουμε βαρύ ή ελαφρύ.
Αν θέλουμε να είναι πιο βαρύ το λικέρ μας προσθέτουμε τσίπουρο, αν το θέλουμε πιο ελαφρύ προσθέτουμε ζάχαρη.
Το αφήνουμε λίγες μέρες και όταν το δοκιμάσουμε και μας αρέσει το αποτέλεσμα, το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια αφού πρώτα το έχουμε «περάσει» από τουλπάνι