Λιγκουίνι με γαρίδες και σάλτσα ντομάτας – Μια μακαρονάδα όνειρο…

Η μακαρονάδες αρέσουν πολύ γιατί μας χορταίνουν και παίρνουμε δύναμη άμεσα. Στη συγκεκριμένη μακαρονάδα χρησιμοποιούμε λιγκουίνι γιατί κάθεται η σάλτσα πιο ωραία.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Σε 20 μόλις λεπτά έχουμε ένα χορταστικό πιάτο, για όλη την οικογένεια.

Τις γαρίδες τις αποψύχουμε και τις προβράζουμε και ανάλογα με το βαλάντιό μας μπορούμε να πάρουμε από μικρές, μέτριες ή μεγάλες. Φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες με κεφάλι ή όχι.

Η Έφη φτιάχνει πολύ συχνά αυτή τη μακαρονάδα γιατί αρέσει σε όλους και είναι η εύκολη λύση αντί να καταφύγουμε στο delivery για πίτσα ή σουβλάκια.

Τελικά ελάχιστα εστιατόρια συναγωνίζονται την κουζίνα της Έφης, αλλά υστερούν σε θέα, αφού από το μπαλκόνι της η Μύκονος ολόκληρη «ανοίγεται» μπροστά μας και μετράμε τα νησάκια του Αιγαίου. Πόσα γλέντια αλήθεια έχουμε κάνει σε αυτή τη συναρπαστική βεράντα της…

Λιγκουίνι με γαρίδες και σάλτσα ντομάτας

Λιγκουίνι με γαρίδες και σάλτσα ντομάτας

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

Υλικά

1 πακέτο λιγκουίνι

250 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες, προβρασμένες

1 κουτί ντομάτα κονκασέ

1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο εκλεκτό

2 σφηνάκια ούζο ή τσίπουρο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Λίγη κανέλα

Για το φινίρισμα

Άνηθο ή μάραθο

Λιγκουίνι με γαρίδες και σάλτσα ντομάτας 1

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα λιγκουίνι. Τα βράζουμε al dente ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας με τις γαρίδες.

Σε βαθύ τηγάνι σε ελαιόλαδο που καίει σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Αμέσως μετά ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι.

Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά και αμέσως μετά ρίχνουμε τις γαρίδες που έχουμε προβράσει. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 3 λεπτά και ρίχνουμε το ούζο και αφήνουμε για 3 λεπτά ακόμα.

Σε πιατέλα βάζουμε τα λιγκουίνι και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτα και τις γαρίδες.

Γαρνίρουμε και με τον άνηθο ή τον μάραθο για ωραίο άρωμα.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Δευτέρα 31-05-2021
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 31 Μαΐου 2021