Life: Ένας DIY παγκόσμιος δέκτης 2.000 ραδιοφωνικών σταθμών

Εορτάζοντας τα δέκατα γενέθλια του DesignSpark, ο Jude Pullen εγκαινίασε το πρότζεκτ RadioGlobe (https://www.youtube.com/watch?v=AYu34vMpHRk) για όσους, μέσα σε δευτερόλεπτα, επιθυμούν να εξερευνήσουν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της υφηλίου, περιστρέφοντας μια επιτραπέζια υδρόγειο σφαίρα.

Το πρότζεκτ είναι 100% «κάνε το μόνο σου» και open source, χρησιμοποιεί ένα ήδη υπάρχον ψηφιακό εργαλείο -το να ακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλον τον κόσμο- άλλα προσθέτει και μια υλική διάσταση για να ενθαρρύνει τους φιλοπερίεγους και φιλόδοξους εξερευνητές της Γης.

«Μου αρέσει η φράση “αθεράπευτα περίεργος” του λονδρέζικου μουσείου και συλλογής Welcome Collection» δηλώνει, στο Designboom, ο Jude Pullen. «Πολλές φορές έχω νιώσει ότι συνοψίζει τον τύπο που απολαμβάνει και το ταξίδι και τον προορισμό όταν ανακαλύπτει πράγματα. Νομίζω ότι πολλοί στο DesignSpark και άλλοι μηχανικοί και σχεδιαστές τους οποίους έχω συναντήσει όλα αυτά τα χρόνια έχουν αυτή την τάση. Κατά συνέπεια, ήθελα να κάνω κάτι που επιτρέπει αυτή την ανοιχτή εξερεύνηση και την αγάπη της ανακάλυψης».

«Μέρος της μαγείας είναι η ένταση μεταξύ του οικείου και του ανοίκειου: είναι σοκαριστικό το πόσοι πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί παίζουν δυτική ποπ μουσική, αλλά με μια κίνηση της Σφαίρας βρίσκεις κάτι άλλο στην ίδια τοποθεσία, ταξιδεύεις από μουσική Drum & Bass στον σταθμό Boosh FM για να ακούσεις βέρα νεοζηλανδική διάλεκτο. Στ’ αλήθεια, είναι εκπληκτικό, παρότι η τεχνολογία υπήρχε εδώ και χρόνια» υπογραμμίζουν από το DesignSpark.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΑΑΔΕ: Οδηγίες για τον υπολογισμό των δόσεων του φόρου όσων δικαιούνται μείωση της προκαταβολής
Επόμενο άρθροΛήγει σήμερα η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις