Η τάση να απολαμβάνουμε τη φρεσκάδα του ψαριού με διάφορους τρόπους μαριναρίσματος, βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Είναι ένα τρόπος να απολαμβάνεις τη γεύση αυτούσια. Εκτός από λαβράκι μπορείτε να ζητήσετε να σας ετοιμάσουν στο ψαράδικο φιλέτο τσιπούρα ή φαγκρί.
Το φιλέτο μπορεί να προσφερθεί σαν ορεκτικό με συνοδεία τσίπουρου ή σαν ένα ελαφρύ δείπνο με πλούσια σαλάτα.
Λαβράκι με τσίπουρο
Από τον Γιάννη Σκουλουδάκη, executive chef
Υλικά για 4 άτομα
300 γρ. φιλέτο, λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας
300 γρ. αλάτι θαλασσινό
150 γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο
2 αστεροειδής γλυκάνισους
1 ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
Τρόπος παρασκευής
Σε ρηχό ταψί βάζουμε τα φιλέτο λαβράκι από την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι και τη ζάχαρη.
Πασπαλίζουμε το φιλέτο και το ραντίζουμε με το τσίπουρο.
Πάνω σε κάθε φιλέτο βάζουμε από έναν αστεροειδή γλυκάνισο και ψιλοκομμένο άνηθο.
Στο ταψί βάζουμε 2 κλαράκια μάραθο, για ακόμα περισσότερο άρωμα και το σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Το βγάζουμε τινάζουμε τα φιλέτα για να φύγει το πολύ αλάτι και αμέσως μετά τα ξεπλένουμε με δροσερό τρεχούμενο νερό.
Ραντίζουμε το ψάρι με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε τα φιλέτα με κόκκινες γεμιστές πιπεριές.