Λαβράκι με τσίπουρο – Φρεσκάδα και άρωμα

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Η τάση να απολαμβάνουμε τη φρεσκάδα του ψαριού με διάφορους τρόπους μαριναρίσματος, βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Είναι ένα τρόπος να απολαμβάνεις τη γεύση αυτούσια. Εκτός από λαβράκι μπορείτε να ζητήσετε να σας ετοιμάσουν στο ψαράδικο φιλέτο τσιπούρα ή φαγκρί.

Το φιλέτο μπορεί να προσφερθεί σαν ορεκτικό με συνοδεία τσίπουρου ή σαν ένα ελαφρύ δείπνο με πλούσια σαλάτα.

Λαβράκι με τσίπουρο 1

 Λαβράκι με τσίπουρο

Από τον Γιάννη Σκουλουδάκη, executive chef

Υλικά για 4 άτομα

300 γρ. φιλέτο, λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας

300 γρ. αλάτι θαλασσινό

150 γρ. ζάχαρη

1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο

2 αστεροειδής γλυκάνισους

1 ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο

Λαβράκι με τσίπουρο

 Τρόπος παρασκευής

 Σε ρηχό ταψί βάζουμε τα φιλέτο λαβράκι από την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω.

 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι και τη ζάχαρη.

 Πασπαλίζουμε το φιλέτο και το ραντίζουμε με το τσίπουρο.

 Πάνω σε κάθε φιλέτο βάζουμε από έναν αστεροειδή γλυκάνισο και ψιλοκομμένο άνηθο.

 Στο ταψί βάζουμε 2 κλαράκια μάραθο, για ακόμα περισσότερο άρωμα και το σκεπάζουμε με μεμβράνη.

 Το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Το βγάζουμε τινάζουμε τα φιλέτα για να φύγει το πολύ αλάτι και αμέσως μετά τα ξεπλένουμε με δροσερό τρεχούμενο νερό.

Λαβράκι με τσίπουρο 2

 Ραντίζουμε το ψάρι με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

 Αν θέλουμε γαρνίρουμε τα φιλέτα με κόκκινες γεμιστές πιπεριές.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Τρίτη 28-2-2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2023