Τηγανίτες ή λαγγίτες (στην τοπική ντοπιολαλιά) ή λαλαγγίτες όπως τις έλεγαν οι Θρακιώτισσες θείες μου που μ’ αυτές μεγάλωσα.
Θυμάμαι πάντα στο χωριό που οι νοικοκυρές τις πρόσφεραν ως γλυκό ή αλμυρό κέρασμα στους μουσαφιραίους τους.
Όπως κάθε παιδί έτσι κι εγώ, τις ζητούσα συνέχεια με λαχτάρα και όταν τις μυριζόμουν έστηνα τρελό πανηγυράκι! (γέλια..)
Σήμερα είπα να ανοίξω το χρονοντούλαπο των αναμνήσεων και να τις ετοιμάσω όπως ακριβώς θυμάμαι από πιτσιρίκι.
Η συνταγή είναι απλή.
Λαγγίτες
από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα γάλα
1 κ.γ. μέλι
1/2 κ.γ. αλάτι
1 σφηνάκι ούζο
Εκτέλεση:
Αφού ανακατέψουμε ζυμώνοντας όλα τα παραπάνω υλικά, αφήνουμε για 15 λεπτά το μίγμα μας να ξεκουραστεί.
Τηγανίζουμε τις λαγγίτες και σερβίρουμε με μέλι ή ζάχαρη και κανέλα. Τρώγονται ζεστές και λαχταριστές
Εγώ για να πω την αλήθεια μ’ αρέσει να τις συνοδεύω και με τυρί φέτα. Γούστα είναι αυτά..
Καλή όρεξη!