Στον Αδάμαντα της Μήλου τη δοκίμασα πρώτη φορά και ομολογώ ότι με ενθουσίασε. Κι όμως, πατρίδα της Λαδένιας, παραδοσιακής ελληνικής πίτσας, είναι η γειτονική Κίμωλος.
Με ολοφάνερη επιρροή από το πέρασμα των Ενετών από το νησί, η Λαδένια χαρακτηρίζεται από την απλότητα αλλά και τη μοναδική γεύση της.
Η συνταγή για εσάς:
Υλικά:
400 γραμμάρια αλεύρι
2-3 μεγάλα κρεμμύδια
2 ντομάτες
1 ξηρή μαγιά
αλάτι
ελαιόλαδο
νερό χλιαρό
ρίγανη
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Στο ταψί αλείφουμε ελαιόλαδο και απλώνουμε τη ζύμη μας. Κόβουμε φέτες τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Αλατίζουμε, ρίχνοντας ρίγανη και μπόλικο ελαιόλαδο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε την πίτσα μας στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Τελικά στην απλότητα βρίσκεται το μυστικό της νοστιμιάς..
Καλή σας όρεξη!