Σήμερα αγαπημένοι μου φίλοι θα δοκιμάσουμε μια εξαιρετική ανατολίτικη γεύση.
Μια συνταγή που θα σας αρέσει πολύ.
Λέγεται Λαχματζούν με αραβική πίτα.
Θα τη συνοδεύσουμε με αϊράνι και λάχανο,
όπως το σερβίρουν στην γείτονα χώρα της Τουρκίας.
Λαχματζούν ( Lahmacun) με Αράβικη πίτα
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά διαδικασία:
Τα υλικά μας είναι ανάλογα με τις πίτες που θέλουμε να κάνουμε
Σοτάρουμε κιμά, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά πράσινη και κόκκινη σε τετραγωνάκια, πελτέ ντομάτα, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και κανέλα.
Προαιρετικά μπούκοβο του πάει πολύ.
Στρώνουμε σε αραβική πίτα και ρίχνουμε τριμμένη γκούντα.
Ψήνουμε για 7 λεπτά με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Τόσο απλά και εύκολα.
Καλή σας όρεξη!