Λαχανομπουρεκάκια με κιμά – Γιατί η μαγειρική θέλει μεράκι και φαντασία.

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Καλημέρα σε όλες και όλους τους φίλους της μαγειρικής μας στήλης. Σήμερα θα φτιάξουμε κάτι διαφορετικό, ένα φανταστικό μεζέ.

Η δημιουργία είναι δική μου αφού η μαγειρική είναι μεράκι και φαντασία.

Τις αναλογίες τις κανονίζουμε με τι ποσότητα θέλουμε να κάνουμε.

Λαχανομπουρεκάκια με κιμά 1

Λαχανομπουρεκάκια με κιμά

από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

Φύλλο σφολιάτας

1/4 απο ένα λάχανο

150 γραμμάρια κιμά

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 μεγάλο κρεμμύδι

Μια ντομάτα

Αλάτι

Πιπέρι

κανέλα

γαρύφαλλο σκόνη

1 κρόκο αυγού

Σπορέλαιο για το τηγάνι

Λαχανομπουρεκάκια με κιμά 2

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε τα υλικά μας

Λαχανομπουρεκάκια με κιμά 7

 

Τσιγαρίζουμε το λάχανο με αλάτι στο τηγάνι

(ΠΡΟΣΟΧΗ όχι βράσιμο θα λαπαδιάσει)

 

Σε άλλο τηγάνι κάνουμε τον κιμά, κρεμμύδι, πιπεριά, ντομάτα προσθέτοντας αλάτι πιπέρι κανέλα γαρύφαλλο.

Λαχανομπουρεκάκια με κιμά 5

Αναμιγνύουμε τα τηγανητά σε τρυπητό να βγάλουν τα υγρά τους και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Λαχανομπουρεκάκια με κιμά 4

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και με μια κούπα παίρνουμε στρογγυλά πιτάκια τα οποία γεμίζουμε με το υλικό μας με λίγο νερό στις άκρες τα κάνουμε πιτάκια.

Λαχανομπουρεκάκια με κιμά 6

Στο ταψί αφού το βουτυρώσουμε τα τοποθετούμε αλοίφοντας κρόκο αυγού.

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου.

Λαχανομπουρεκάκια με κιμά 3

Ενα μεζεδάκι για μια μπυρίτσα είναι τι ιδανικότερο.

Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος με εκτίμηση.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου 2023