

Σήμερα φίλοι μου σας προτείνω έναν αξιοζήλευτο μεζέ.
Μια λιχουδιά στην κυριολεξία που αξίζει να δοκιμάσετε, αφού είναι πεντανόστιμη και στέκεται άνετα στο τραπέζι μας ως συνοδευτικό για κάθε φαγητό.
Με φρέσκα λαχανικά και αγνά υλικά, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Είναι οι λαχταριστοί λαχανοκεφτέδες…
Λαχανοκεφτέδες
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
1/2 μέτριο λάχανο βρασμένο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κούπα τυρί αλμυρό κεφαλοτύρι
1 αυγό
Φρυγανιά τριμμένη όσο πάρει
Μαϊντανό και άνηθο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι και ρίγανη.
Καλαμποκάλευρο
Σουσάμι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το λάχανο κανονικά. – Στραγγίζουμε.
Στο μπλέντερ έπειτα και σε ένα μπολ προσθέτοντας το αυγό, το τυρί, το κρεμμύδι τριμμένο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι, ρίγανη, το λάδι και φρυγανιά όσο πάρει.
Πλάθουμε τους κεφτέδες.
Πανάρουμε με καλαμποκάλευρο – σουσάμι και τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο.
Σερβίρουμε με τζατζίκι ή σώς της αρεσκείας μας.
Καλή σας όρεξη.