Το καλύτερο καλωσόρισμα ένα γλυκό κυδώνι και παγωμένο νερό… για δρόσισμα.
Τελικά η φιλοξενία εντυπωσιάζει στο ξενοδοχείο των φίλων μας. Η θέα απίθανη, τα αρώματα μοναδικά από τις λουίζες και τα ροζ τριαντάφυλλα που επίσης γίνονται γλυκό.
Το πρωινό καμωμένο από τα χεράκια της Κατερίνας και της Μαριάνθης θα σας εντυπωσιάσει… αλλά και το σούρουπο στον κήπο με το δροσερό βουνίσιο αεράκι αναζωογονητικό.
Ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε δίπλα σε έναν περίφημο αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και οι αρχαίοι είναι γνωστό ότι έχτιζαν τα ιερά τους σε τόπους ενεργειακούς.
Χάρηκα τις στιγμές, περπάτησα ξυπόλητη στον κήπο και είχαμε συζητήσεις ενδιαφέρουσες και με συναδέλφους και βέβαια πολύ γέλιο για αναζωογόνηση…
Το ταξίδι τελείωσε γρήγορα… αλλά τα γλυκάκια που μου χάρισε η Κατερίνα θα μου ξυπνούν όμορφες αναμνήσεις.
Κυδώνι γλυκό της Μαριάνθης
Από την Μαριάνθη Μιχέλη, Mirtali Art Hotel, Δωδώνη Ήπειρος
Υλικά για ένα βάζο
1 κιλό κυδώνια
6 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
3-4 φύλλα αρμπαρόριζα για άρωμα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Tρόπος παρασκευής
Πλένουμε, σκουπίζουμε και έπειτα καθαρίζουμε τα κυδώνια.
Τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Αν θέλετε μπορείτε να τα περάσετε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη ή να τα κόψετε με το χέρι λίγο πιο χοντρά από σπιρτόξυλα
Βάζουμε τα κυδώνια σε μια κατσαρόλα με νερό και το λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, υπολογίζουμε 15 λεπτά, εξαρτάται βέβαια και από το φρούτο.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει βράσεις σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά, ώστε να δέσει γρήγορα το γλυκό και να διατηρήσει το χρώμα του.
Έπειτα προσθέτουμε το 1 κουταλάκι χυμό λεμόνι, ακόμα και τη αρμπαρόριζα.
Το κλείνουμε σε γυάλινο βαζάκι που έχουμε αποστειρώσει.
Το γυρίζουμε ανάποδα και μετά από μερικές ώρες είναι έτοιμο.
Φυλάσσεται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.