Ήρθε η ώρα να σας δείξω μία συνταγή από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Ρωσία. Εκτός από τα γνωστά σε όλους μας γαλλικά κρουασανάκια, έχουμε και τα αυθεντικά ρώσικα κρουασανάκια, που φτιάχνουν στη Ρωσία. Τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Μαριάνα και είπα να τη δοκιμάσω. Η συνταγή μέσα είχε μόνο βούτυρο και ζάχαρη, αλλά είπα να προσθέσω και πραλίνα φουντουκιού και συγκεκριμένα έβαλα νουτέλα.
Ελάτε να δούμε πως θα τα φτιάξουμε.
Κρουασανάκια Ρωσίας
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
2 αυγά
50 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
20 γρ. ηλιέλαιο
30 γρ. βιτάμ λιωμένο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. χλιαρό γάλα
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Και έξτρα:
50 γρ. μαλακό βιτάμ
50 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νουτέλα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη, προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, στη συνέχεια το ηλιέλαιο, το λιωμένο βούτυρο, τη μαγιά, το σιμιγδάλι, το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μετά βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να γίνει μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1,5 ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μεγάλες μπάλες και αφήνουμε πάλι να ξεκουραστούν για μισή ώρα ακόμη.
Ανοίγουμε τις μπάλες σε τρία στρογγυλά φύλλα.
Στο πρώτο φύλλο προσθέτουμε λίγο έξτρα βούτυρο-βιτάμ από πάνω, βάζουμε αν θέλουμε λίγη έξτρα ζάχαρη και μερικά κομμάτια πραλίνα φουντουκιού (Νουτέλα).
Από επάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο, κάνουμε ακριβώς ότι κάναμε και στο πρώτο φύλλο και στο τέλος προσθέτουμε και το τρίτο φύλλο.
Ενώνουμε καλά τις άκρες των φύλλων και έτσι τα 3 φύλλα θα γίνουν ένα.
Κόβουμε σε οκτώ ακτίνες και ρολάρουμε τα κρουασανάκια μας.
Από επάνω βάζουμε έναν κρόκο αυγού με ελάχιστο νεράκι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 25 με 30 λεπτά περίπου.
Απολαμβάνουμε αυτό το θεϊκό γλυκό με οποιοδήποτε ρόφημα επιθυμούμε.
Καλή σας επιτυχία.