Ήρθε η ώρα να απολαύσουμε με το πρωινό αλλά και το απογευματινό μας καφεδάκι, μαζί με ένα απίθανο κολατσιό. Μόλις βγήκαν από το φούρνο ζεστά και αφράτα κρουασανάκια γεμισμένα με πραλίνα, με σοκολάτα, αλλά και σπιτική φράουλα μαζί με κεράσι.
Μία συνταγή εκπληκτική, νόστιμη και πανεύκολη. Φτιάξτε τα και σίγουρα οι έπαινοι που θα ακούσετε θα είναι ..αμέτρητοι!
Κρουασανάκια γλυκά
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά για τα κρουασανάκια:
1 κουτί γάλα εβαπορέ των 410 γρ.
1 νεροπότηρο σπορέλαιο
2 αυγά
3 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
2 φακελάκια μαγιά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 900γρ. με 1 κιλό, μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ)
Τρόπος παρασκευής:
Βάζουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα. Δεν χρειάζεται καθόλου να περιμένουμε να φουσκώσει ή να ξεκουραστεί η ζύμη μας. Κάνουμε ό,τι σχέδια θέλουμε. Γεμίζουμε με ό,τι μας αρέσει, είτε με πραλίνα φουντουκιού, είτε με μαρμελάδα ή ότι άλλο θέλουμε.
Για την επάλειψη χρησιμοποιούμε 1 κρόκο αυγού με λίγο νερό και λίγη ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας επιτυχία!