Οι κρέπες είναι ένα αγαπησιάρικο γλυκό που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Γίνονται εύκολα και μπορείτε να τις παραγεμίσετε με σοκολάτα, πραλίνα φουντουκιού, μαρμελάδα, φρούτα, μπισκότα… Όρεξη να έχετε και φαντασία.
Εμείς προτείνουμε κρέπες με λιωμένη σοκολάτα, μια πλούσια σάλτσα σοκολάτας, λεπτές φέτες μπανάνας και δίπλα σερβίρουμε παγωτό βανίλια με σάλτσα σοκολάτας πάνω σε βάση τριμμένου μπισκότου… Πραγματικά το απολαύσαμε στο απίθανο all day restaurant Fouzer στην Αγία Παρασκευή.
Κρέπες με σοκολάτα, μπανάνα και τρίμμα μπισκότου
Από την Λουκρητία Ζαφειροπούλου, εστιατόριο Fouzer, Αγία Παρασκευή
Υλικά για 4 άτομα
2 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 πρέζα ζάχαρη
¼ κ.γ. αλάτι
1 ¼ φλιτζάνι γάλα φρέσκο
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο, κρύο
150 γρ. λιωμένη σοκολάτα γάλακτος ή μπίτερ
1 μικρή μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες
2 γεμιστά μπισκότα σοκολάτας τριμμένα
4 μπάλες παγωτό βανίλια ή άλλο της αρεσκείας σας
Τρόπος παρασκευής
Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα.
Προσθέτουμε αργά το γάλα, το κοσκινισμένο αλεύρι βροχηδόν, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Χτυπάμε καλά με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε έναν χυλό ομογενοποιημένο.
Αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Η ζύμη δεν πρέπει να είναι σφιχτή. Αν όμως συμβεί θα πρέπει να ρίξουμε λίγο γάλα ακόμα.
Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε με το πινέλο ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μίγμα μας και ανακινούμε για να απλωθεί ομοιόμορφα το μίγμα ώστε να καλύψει όλη τη βάση του τηγανιού.
Ψήνουμε για 1 λεπτό, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 2-3 λεπτά και από την άλλη πλευρά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Γεμίζουμε τις κρέπες με μπανάνα περιχύνουμε με σοκολάτα και πασπαλίζουμε με μπισκότο.
Κλείνουμε την κρέπα τη σερβίρουμε σε πιάτο και δίπλα σε βάση μπισκότο βάζουμε τη μπάλα του παγωτού.
Περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα ή σάλτσα σοκολάτα και σερβίρουμε.