Kρέπα με πραλίνα, μπανάνα και μπισκότο – Γεύση μοναδική …

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Το σίγουρο είναι ότι η κρέπα αρέσει σε όλους, όταν μάλιστα έχει δύο πραλίνες φουντουκιού, τη μπανάνα και το μπισκότο η γεύση απογειώνεται. Τα παιδιά σας θα σας λατρέψουν και είναι το ιδεατό γλυκό για φιλικές συνάξεις μικρών και μεγάλων.

Την κρέπα μπορείτε να την φτιάξετε πανεύκολα με τα έτοιμα μείγματα ή αναζητώντας την στις συνταγές μας.

Εσείς μπορείτε να διανθίσετε την κρέπα και με φιστίκι Αιγίνης αντικαθιστώντας το μπισκότο. Προσωπικά μου αρέσει καλύτερα και συνήθως χρησιμοποιούμε μαύρη σοκολάτα. Με τον καφέ ή το τσάι δένει αρμονικά και η φθινοπωρινή δροσιά αποζητά γλυκό. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…

Kρέπα με πραλίνα μπανάνα και μπισκότο 1

 Kρέπα με πραλίνα, μπανάνα και μπισκότο

 Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου cheffe Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

 Υλικά για 1 κρέπα

2 κ.σ. λευκή πραλίνα φουντουκιού

2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού

1 μπανάνα, κομμένη σε φέτες

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μπισκότο τριμμένο

1/2 φλιτζάνι ρευστή μαύρη σοκολάτα

 Φινίρισμα

Μισή μπανάνα, κομμένη σε φέτες

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λευκή ρευστή σοκολάτα

 Για το σερβίρισμα

Παγωτό σοκολάτα

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λευκή ρευστή σοκολάτα

Προαιρετικά τρούφα

Kρέπα με πραλίνα μπανάνα και μπισκότο 2

 Τρόπος παρασκευής

 Ετοιμάζουμε την κρέπα

 Την ανοίγουμε στον πάγκο και απλώνουμε τη λευκή πραλίνα στο 1/4 της επιφάνειας και σε άλλο 1/4 την πραλίνα φουντουκιού.

 Απλώνουμε από πάνω τις φέτες μπανάνας και το τριμμένο μπισκότο.

 Διπλώνουμε την κρέπα και την περιχύνουμε με τη σάλτσα ρευστής σοκολάτας.

Kρέπα με πραλίνα μπανάνα και μπισκότο 3

 Διακοσμούμε με την μπανάνα και μια μπάλα παγωτού της αρεσκείας μας και από πάνω περιχύνουμε τη λευκή σοκολάτα και αν θέλουμε τρούφα.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 30ης Οκτωβρίου 2024