Ένα δροσερό καλοκαιρινό γλυκάκι με γεύση απίθανη και ένα συνδυασμό γλυκού και αλμυρού.
Η crispy καραμέλα, η κρέμα σοκολάτας και ο ανθός αλατιού της Μάνης δημιουργούν αρμονία υπέροχη.
Το απολαύσαμε σε ένα κάστρο του 1892, που έχει μεταμορφωθεί σε wine bar-restaurant.
Κρέμα σοκολάτας και καραμέλα
Από το περίφημο restaurant Matapan, Άλικα Μάνη
Υλικά για 4 άτομα
150 γρ κουβερτούρα 55%
150 γρ κουβερτούρα 70%
200 ml φρέσκο γάλα
10 γρ. γλυκόζη
400 γρ κρέμα γάλακτος, κρύα
4 γρ. ζελατινη
Για το φινίρισμα
Κακάο
crispy καραμέλα
ανθό αλατιού
Τρόπος παρασκευής
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη γλυκόζη ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Μόλις ξεκινήσει να βράζει το σβήνουμε.
Τότε προσθέτουμε τη ζελατίνη και τις σοκολάτες ψιλοκομμένες.
Χτυπάμε στο μπλέντερ το μίγμα με το σύρμα στη μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε και την κρύα κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Περνάμε το μείγμα από τη σίτα και το βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.
Σερβίρουμε δημιουργώντας πυργάκια κρέμας ανάλογα με το σχήμα που θέλουμε, πάνω σε βάση κακάου και τριμμένης σοκολάτας.
Φινίρουμε με crispy καραμέλα και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού Μάνης.