Η κρέμα μπουγάτσας αρέσει σε όλους και είναι πανεύκολη για να γίνει.
Πολύ μας άρεσε στο πρωινό αυτή η εκδοχή της μπουγάτσας που σερβίρεται σε μπολάκια και από πάνω πασπαλίζουμε με φύλλο ξεροψημένο. Έτσι αποφεύγουμε τα πολλά φύλλα, που είναι εμποτισμένα με βούτυρο.
Ωραία γεύση με λιγότερες θερμίδες… Ζεστή είναι απίθανη για να συνοδεύσει το πρωινό σας ή τον απογευματινό σας καφέ
Κρέμα μπουγάτσας
Από το brunch του ξενοδοχείου Colors, Θεσσαλονίκη
Υλικά για 12 μπολ
1 λίτρο γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
2 βανίλιες
Λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Κανέλα Κεϋλάνης
Για το σερβίρισμα
1 φύλλο κρούστας
Κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη
Tρόπος παρασκευής
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε.
Μόλις πήξει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα.
Την αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.
Παράλληλα στο γκριλ του φούρνου ψήνουμε ένα φύλλο για πίτα μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Σερβίρουμε την κρέμα στα μπολάκια και πασπαλίζουμε με κομμάτια φύλλου και κανέλα αν θέλουμε.