To αγαπημένο γλυκάκι του περίφημου ζωγράφου Claude Monet, που έδινε το παρών στα επικά τραπεζώματα με φίλους του ζωγράφους και λογοτέχνες, στον κήπο του Giverny.
O αγαπημένος μας ζωγράφος αγαπούσε το φαγητό και τις δεξιώσεις ήταν από τους ευζωιστές της εποχής του.
Η συνταγή υλοποιήθηκε από τον Βασίλη Μήλιο executive chef
Κρέμα brulee με φρουτάκια
Mια συνταγή από τον περίφημο ζωγράφο Claude Monet, Γαλλία
Yλικά για 4 άτομα
250 γρ. πλούσια κρέμα γάλακτος
6 κρόκους, μεγάλων αυγών
2 κοφτά κ.γ. ζάχαρη
250 γρ. μύρτιλα, βατόμουρα, σμέουρα
4 κ.γ. καστανή ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής
Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντάς την μέχρι να γίνει υγρή. Προσοχή δεν πρέπει να κοχλάσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε δυνατά με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να φουσκώσει.
Προσθέτουμε τότε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε το περιεχόμενο σε ένα πυρίμαχο σκεύος, γεμίζοντάς το περίπου 2 δάχτυλα από τη βάση του.
Βάζουμε το πυρίμαχο σκεύος σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C και την αφήνουμε για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τα φρούτα και την αφήνουμε λίγο ακόμα να πάρει σχήμα.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο την κρέμα και την αφήνουμε για 1 ώρα.
Πασπαλίζουμε την κρέμα με την καστανή ζάχαρη και περνάμε την επιφάνεια με το καμινέτο.
Καραμελώνει η επιφάνεια και την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Σερβίρουμε βάζοντας από πάνω φρέσκα φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου.