

Οι κουραμπιέδες που ξεχωρίζουν για το λεπτό διακριτικό τους άρωμα με πινελιές μπαχαρικών και βουτύρου.
Είναι πράγματι περίεργο πως λίγο μοσχοκάρυδο και κανέλα μπορούν να δώσουν έναν διαφορετικό τόνο στη γεύση.
Τολμήστε και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει…
Κουραμπιέδες μπουκίτσες με μπαχαρικά
Από την Λέλα Λαμπίρη, δεινή μαγείρισσα
Υλικά
700 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
300 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη
Μισό κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 βανίλια
700 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το φινίρισμα
Ανθόνερο
Άχνη ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα δύο βούτυρα με την άχνη για 15 λεπτά μέχρι να «αφρατέψουν»
Προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και τα χοντροσπασμένα αμύγδαλα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε.
Εμείς πάντα προτιμάμε στρογγυλούς και μικρούς.
Απλώνουμε στο ταψί λαδόκολλα και αραδιάζουμε τους κουραμπιέδες μας φροντίζοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τουλάχιστον 3 ώρες, χωρίς να τους σκεπάσουμε για να διατηρηθούν τραγανοί.
Τους ραντίζουμε με ελάχιστο ανθόνερο και αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
Τότε τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη μέχρι να καλυφθούν.
Αν δεν μας αρέσει η ζάχαρη μπορούμε να απολαύσουμε τους κουραμπιέδες σαν μπισκότα βουτυράτα με αμύγδαλο….



















