Μια πολύ διαφορετική δημιουργία για ξεκίνημα που θα εντυπωσιάσει πραγματικά! Τραγανές και πεντανόστιμες μπουκίτσες, που λίγοι θα καταλάβουν -αν και αμφιβάλλω- πως πρόκειται για …μεταμορφωμένο κουνουπίδι!
Κουνουπίδι στο φούρνο
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
½ κιλό κουνουπίδι (φούντες)
Σε ένα μπολ:
λίγο γάλα
γιαούρτι
κέτσαπ
1 αβγό
μισό λεμόνι χυμό
γλυκιά πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
μπούκοβο (προαιρετικά)
Σε δεύτερο μπολ:
κορν φλέικς (αλεσμένα στο μούλτι)
φρυγανιά
Εκτέλεση:
Βουτάμε το κουνουπίδι στο πρώτο μας μίγμα και έπειτα πανάρουμε στο δεύτερο.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου μισή ώρα.
Σερβίρουμε πάντα ζεστά, εγώ τα συνόδεψα με μαγιονέζα καυτερή. Γούστα είναι αυτά!