Κουλουράκια νηστίσιμα – Γεύση και άρωμα μαζί!

Κουλουράκια νηστίσιμα
Ελένη Σιδηροπούλου

Σήμερα με τον καφέ μου έψαξα κάτι συνοδευτικό και νηστίσιμο, αλλά δεν είχα. Ε, λέω μέσα μου, γιατί να μη φτιάξω κουλουράκια στο ..πι και φι!

Εξαιρετικά και απολαυστικά για εσάς και για την αγαπημένη παρέα σας.

Ιδού η συνταγή…

Κουλουράκια βανίλια – πορτοκάλι νηστίσιμα

από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

300 γρ. ζάχαρη ή 1,5 κούπα

300 γρ.  ηλιέλαιο ή 1,5 κούπα

300 γρ. χυμό πορτοκαλιού ή 1,5 κούπα

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 βανίλιες

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. σόδα

1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μία μεγάλη λεκάνη όλα τα υλικά με τη σειρά που σας τα γράφω, ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μας.

Αν κολλάει δεν βάζουμε άλλο αλεύρι, λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τα κουλουράκια μας.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 με 25 λεπτά περίπου.

Καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΑnimal print: Η μεγάλη τάση του χειμώνα και πώς θα τη φορέσετε
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου 2021