Επειδή ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι μήνες γεμάτοι από Γιορτές, για ελάτε να δούμε 2 υπέροχες συνταγές που σας έχω.
Φυσικά η νοστιμιά τους θα ενθουσιάσει και θα ευχαριστήσει μικρούς και μεγάλους και στο τέλος κυριολεκτικά θα γλύφουν και τα δάκτυλά τους…
Η συνταγή για εσάς:
Κοτόπουλο τηγανιά σε λαδόκολλα – χοιρινή τηγανιά σε λαδόκολλα
Από την Ελένη Σιδηροπούλου εξαίρετη μαγείρισσα
Υλικά που θα χρειαστούμε:
1 κιλό κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια
1 κιλό χοιρινή τηγανιά
1 ξερό κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 καρότα
Λίγα ντοματίνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
500γρ. Τυρί γκούντα ή ότι άλλο εσείς θέλετε
1 κουτ. σουπ μουστάρδα
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Δενδρολίβανο
Κάρυ
Κόκκινο πιπέρι
Πάπρικα
Λίγο Κόκκινο κρασί της επιλογής μας
Μπαλσάμικο ξύδι με γεύση ροδιού, για έξτρα γεύση
Εκτέλεση συνταγής:
Τις τηγανιές, τις μαρινάρουμε από το προηγούμενο βράδυ ή λίγες ώρες πιο πριν, με όλα τα παραπάνω υλικά μέσα.
Την επόμενη ημέρα, τις βάζουμε σε δύο Λαδόκολλες και σε αλουμινόχαρτα, για να μείνουν με τα ζουμιά τους και να ψηθούν.
Δε βάζουμε καθόλου νερό, γιατί ήδη έχει υγρασία το φαγητό μας μαζί με το κρασάκι και το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, σε μέτρια θερμοκρασία( στους 170-180 βαθμούς) για 2 ώρες περίπου.
Δεν ανοίγουμε τον φούρνο και δεν ανακατεύουμε καθόλου το φαγητό μας.
Γίνεται λουκουμάκι.
Το συνοδεύουμε είτε με πουρέ πατάτας, είτε με πατάτες φούρνου, είτε με ρυζάκι ή ότι άλλο εσείς επιθυμείτε.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση.