Παραδοσιακό θρακιώτικο φαγητό γιορτινό και πολύ νόστιμο. Το σίγουρο είναι ότι θα το βρείτε πάντα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι των θρακιωτών.
Πάντως στο σπίτι των Μπέγγα η θρακιώτικη κουζίνα δοξάζεται…
Η Παρασκευή είναι σύζυγος του γνωστού αλλαντοποιού της Δράμας Φώτη Μπέγγα «Βόρειος Ελλάς» που παράγει προϊόντα θαυμαστά. Ο Φώτης Μπέγγας είναι και Πρόεδρος των Θρακιωτών Δράμας.
Κοτόπουλο με λάχανο τουρσί
Από την Παρασκευή Μπέγγα, Δράμα
Υλικά
1 λάχανο φρέσκο μέτριο
4 μπούτια κοτόπουλου
3 λεμόνια
2 κ.σ. βούτυρο
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε το λάχανο ψιλό, όπως ακριβώς στη σαλάτα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το λάχανο. Τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να «μαραθεί» σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 2 ώρες περίπου.
«Σβήνουμε» με το φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.
Βάζουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό ζεστό και λίγο κόκκινο πιπέρι.
Βράζουμε για 1 ½ ώρα σε σιγανή φωτιά.
Σβήνουμε και αφήνουμε να «ξεκουραστεί» το φαγητό και σερβίρουμε σε πιατέλα.