Μια αρωματική γευστική δημιουργία που πολύ αρέσει. Εντυπωσιακή και πολύ εύκολη… Εμείς σας δίνουμε την συνταγή αλλά εσείς μπορείτε να την διανθίσετε σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις.
Μια ιδέα είναι να προσθέσετε και λίγο φρέσκοτριμμένο τζίντζερ και να τρίψετε το μάνγκο ή να αφαιρέσετε τον τοματοπολτό, επίσης αντί για κάσιους μπορείτε να «παίξετε» με αμύγδαλα.
Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με μια δυό γερές κουταλιές γιαούρτι που κάνει την γεύση πιο απαλή, όπως κάνει η φίλη μου η Φωτεινή… που της αρέσει να σοτάρει το κοτόπουλο σε ένα μείγμα ελαιόλαδου και σησαμέλαιο για περισσή νοστιμιά.
Koτόπουλο Ιντιέν με κάρυ, φρούτα κα ξηρούς καρπούς
Από την Φωτεινή Κασσαβέτη εξέχουσα βοτανολόγο και δεινή μαγείρισσα από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Υλικά
1 κιλό κοτόπουλο ξεκοκκαλισμένο
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο μπρινουάζ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
50 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. τοματοπολτό
20 γρ. σκόνη κάρυ
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
1 μήλο καθαρισμένο κομμένο σε φέτες
20 γρ. μάνγκο φρέσκο λεπτοκομμένο
20 γρ. σταφίδες μαύρες
20 γρ. φιστίκια Αιγίνης
20 γρ. ρόδι
20 γρ. κάσιους
Πιπεριές κόκκινη και πράσινη κομμένες σε κομμάτια
Λίγη μουστάρδα
Λίγη κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι
Για το φινίρισμα
Μήλο σε λεπτές φέτες
Μπανάνα σε λεπτές φέτες
Ανανά σε κομματάκια
Κάσιους
Ρόδι
Φιστίκι Αιγίνης
Σουσάμι ή μαυροκούκι
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους των 2-3 εκ.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε για λίγο να σοταριστούν και να αναδυθούν τα αρώματα.
Τότε ρίχνουμε το κάρυ και το αλεύρι ανακατεύοντας σε σιγανή φωτιά.
Προσθέτουμε τον τοματοπολτό και λίγη μουστάρδα, το ζωμό κοτόπουλου, το μήλο , το μάνγκο και τις σταφίδες.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά.
Την τελευταία στιγμή ρίχνουμε λίγες σταγόνες κρέμας γάλακτος ή μια γερή κουταλιά γιαούρτι.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε σε πιάτο πασπαλίζοντας το κοτόπουλο με ξηρούς καρπούς, ρόδι, σταφίδες
Συνοδεύουμε το κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι ή πουρέ πατάτας.
Μικρά μυστικά
Με σπόρους ροδιού πασπαλίζουμε πάντα τις γευστικές δημιουργίες και τις σαλάτες μας λίγο πριν σερβιριστούν, ποτέ το ρόδι δεν μαγειρεύεται ή ανακατεύεται σε ζεστό φαγητό γιατί χάνει σε χρώμα και γεύση.