Κοτόπουλο φούρνου με πιπεριές – Γεύση αγαπησιάρικη

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μια γευστική δημιουργία που θα εκτιμήσουν μικροί και μεγάλοι. Ένα ζουμερό ροδοψημένο κοτόπουλο με πιπεριές όλων των χρωμάτων, ντομάτα, κρεμμύδια.

Η μαγειρική θέλει φαντασία οπότε μπορούμε να προσθέσουμε αγαπημένα λαχανικά μελιτζάνα, κολοκυθάκια ακόμα και καρότα ψιλοκομμένα που θα χαρίσουν χρώμα και άρωμα.

Τις βίδες μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με όποιο ζυμαρικό θέλει η παρέα, ακόμα και με πουρέ πατάτας και σελινόριζας ή και ρύζι.

Η επιλογή δική σας.

Κοτόπουλο φούρνου με πιπεριές 1

Κοτόπουλο φούρνου με πιπεριές

Από το εστιατόριο του Saloon, Σοφικό Κορινθίας

Υλικά

1½ κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες

2 κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους

5 πιπεριές πολύχρωμες, κομμένες σε λωρίδες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες

150 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

450 ml  ζωμό λαχανικών

2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

2 κ.γ. ρίγανη

1 κ.σ. μουστάρδα Dijon, απαλή

Χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

250 γρ. βίδες ή άλλο ζυμαρικό

200 γρ. τριμμένα τυριά επιλογής μας

Κοτόπουλο φούρνου με πιπεριές 2

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα ταψί βάζουμε όλα τα λαχανικά, τα πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και ρίχνουμε αλάτι και τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

Βάζουμε σε ένα μπολάκι χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Με πινέλο αλείφουμε το κοτόπουλο.

Αραδιάζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου, στο ταψί πάνω στα λαχανικά.

Περιχύνουμε το φαγητό με τον καυτό ζωμό λαχανικών και το ελαιόλαδο.

Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200οC. Μετά από 30 λεπτά ξεσκεπάζουμε προσεκτικά το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.

Παράλληλα σε νερό που κοχλάζει βάζουμε μια κουταλίτσα αλάτι και βράζουμε τις βίδες al dente. Ο ακριβής χρόνος αναγράφεται στη συσκευασία.

Κοτόπουλο φούρνου με πιπεριές 3

Σουρώνουμε τις βίδες και τις σερβίρουμε στη  βάση του πιάτου αφού τις περιχύσουμε με τη σάλτσα του ψητού και στη μέση βάζουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μείγμα τυριών τις βίδες.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 18 Αυγούστου 2024
Επόμενο άρθροΠαλιό σινεμά Νο6: Του νόου ας μπέτερ & το καπελάκι μου και φεύγω – Γράφει./αντιγράφει/περιγράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος