Κοτόπουλο φουρνιστό με πιπεριές και βίδες – Αγαπημένη γεύση

Κοτόπουλο φουρνιστό με πιπεριές και βίδες

Ένα φαγητό αγαπησιάρικο που θα ευχαριστήσει μικρούς και μεγάλους. Ένα ζουμερό ροδοψημένο κοτόπουλο με πιπεριές όλων των χρωμάτων, ντομάτα, κρεμμύδια.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Η μαγειρική θέλει φαντασία οπότε μπορούμε να προσθέσουμε αγαπημένα λαχανικά μελιτζάνα, κολοκυθάκια ακόμα και καρότα ψιλοκομμένα που θα χαρίσουν χρώμα και άρωμα.

Τις βίδες μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με όποιο ζυμαρικό θέλει η παρέα, ακόμα και με πουρέ πατάτας και σελινόριζας ή και ρύζι.

Μια ακόμα ιδέα είναι να προσθέσετε αρκετά είδη λαχανικών και ανάλογες ποσότητες οπότε σερβίρετε το κοτόπουλο με αυτά.

Η επιλογή δική σας

Κοτόπουλο φουρνιστό με πιπεριές και βίδες 2

Κοτόπουλο φουρνιστό με λαχανικά και βίδες

Από το εστιατόριο του Saloon, Σοφικό

Υλικά

1½ κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες

2 κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους

5 πιπεριές πολύχρωμες, κομμένες σε λωρίδες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες

150 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

450 ml  ζωμό λαχανικών

2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

2 κ.γ. ρίγανη

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή

Χυμό από 1 λεμόνι, ζουμερό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

250 γρ. βίδες ή άλλο ζυμαρικό

200 γρ. τριμμένα τυριά επιλογής μας

Κοτόπουλο φουρνιστό με πιπεριές και βίδες

Τρόπος παρασκευής 

Σε ένα ταψί βάζουμε όλα τα λαχανικά, τα πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και ρίχνουμε αλάτι και τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

Βάζουμε σε ένα μπολάκι χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Με πινέλο αλείφουμε το κοτόπουλο.

Αραδιάζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου, στο ταψί πάνω στα λαχανικά.

Περιχύνουμε το φαγητό με τον καυτό ζωμό λαχανικών και το ελαιόλαδο.

Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C. Μετά από 30 λεπτά ξεσκεπάζουμε προσεκτικά το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.

Παράλληλα σε νερό που κοχλάζει βάζουμε μια κουταλίτσα αλάτι και βράζουμε τις βίδες al dente. Ο ακριβής χρόνος αναγράφεται στη συσκευασία.

Σουρώνουμε τις βίδες και τις σερβίρουμε στη  βάση του πιάτου αφού τις περιχύσουμε με τη σάλτσα του ψητού και στη μέση βάζουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μείγμα τυριών τις βίδες.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024
Επόμενο άρθροΟι ρασοφόροι του Μεσαίωνα κι οι απειλές τους – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος