Κοτόπουλο φιλέτο με πιπεριές – Νοστιμιά και χρώμα

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Ένα φαγάκι πολύ νόστιμο καμωμένο με αγάπη και μεράκι. Η αγαπημένη μου φίλη Κατερίνα Ξηρού μαγειρεύει στο Faces στην παραλία της πανέμορφης Ναυπάκτου.

Κάθε μεσημέρι έξω από το «μαγειριό του Faces» υπάρχει ουρά για να προλάβουν τα λαχταριστά φαγητά της Κατερίνας και να τα πάρουν ακόμα και πακέτο για το σπίτι. Είναι απόλαυση αυτά τα μαμαδίστικα φαγητά της…

Κοτόπουλο φιλέτο με πιπεριές

Aπό την ξακουστή μαγείρισσα Κατερίνα Ξηρού, « Το μαγειριό του Faces, Nαύπακτος 

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους

2 πιπεριές κόκκινες μεγάλες, κομμένες σε κομμάτια, χωρίς τους σπόρους

1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια, χωρίς τους σπόρους

2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές φέτες

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

Καυτερό μπούκοβο

Πάπρικα γλυκιά

1 κύβος κοτόπουλο ή ζελέ κοτόπουλο

1 ποτήρι λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

2 κ.σ. corn flour

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι  ή κατσαρόλα σοτάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο το κοτόπουλο για 8 – 10 λεπτά, ώστε να θωρακιστεί και να πάρει χρώμα γυρίζοντάς το με λαβίδα και από τις δύο πλευρές.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και αφήνουμε να σοταριστούν για 6 λεπτά.

«Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, την πάπρικα, το μπούκοβο, το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει το κοτόπουλο για 20 λεπτά.

Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε και λίγο ζεστό νερό.

Τέλος σε ένα μικρό ποτήρι με χλιαρό νερό ρίχνουμε το corn flour και με το πιρούνι το διαλύουμε.

Προσθέτουμε το διάλυμα corn flour στη σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Τρίτη 17-05-2022
Επόμενο άρθροΝησέλι: Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε κολόνα. Σώοι οι δύο επιβάτες – Βίντεο – φωτό