Κων. Μπούμπας: «Η Περιφερειακή Ανάπτυξη μέσα από την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων της ελληνικής οικονομίας»

ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕΡΡΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Η Περιφερειακή Ανάπτυξη μέσα από την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων της ελληνικής οικονομίας».

Κύριε Πρόεδρε,… καταρχάς,μπράβο και σε εσάς προσωπικά και στους συνομιλητές, οι οποίοι είναι όλοι αξιόλογοι.  Η ερώτησή μου απέναντι σε αυτές τις δεξιότητες …, απέναντι στον αυτοέλεγχο, στην επικοινωνία, στην αυτοδιαχείριση, στο θέμα της ομαδικής εργασίας που πρέπει να υπάρχει ομαδικό κλίμα στον εργαζόμενο, αλλά να ξέρει την κατάλληλη στιγμή να είναι δημιουργικός, αυτό το …, κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να παίρνουμε …, περιφερειακής ανάπτυξης …, κάποια συνεργασία, κάποια επαφή  … .

 Γνωρίζουν τις ελλείψεις ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής γεωγραφικά  και τις ανάγκες που προκύπτουν …, προκειμένου να δούμε τι γνώσεις χρειάζονται … για την εξειδίκευση των εργαζομένων.

 Υπάρχει κάποια επαφή και συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση … για τη λίστα των επιχειρηματιών και των επιχειρήσεων κατά τόπους; Το εθνικό στρατηγικό περιφερειακό πλαίσιο, που δεν λέγεται πλαίσιο, εθνική στρατηγική περιφερειακής ανάπτυξης θα δώσει μια μεγάλη βαρύτητα στην αγροδιατροφή και μέσα από το πρόγραμμα που λέγεται HORIZONEUROPE, αλλά απέναντι στην μεταποίηση και στο εμπόριο και στη διακίνηση αγροτικών προϊόντων.

Έχουμε κάποια επαφή έστω με συνεταιρισμούς; Είμαστε έτοιμοι ως χώρα για να εξειδικεύσουμε τον πρωτογενή τομέα από ανθρώπους οι οποίοι θα έχουν δεξιότητες στην εμπορική δραστηριοποίηση τέτοιων αγροτικών προϊόντων με την μεταποίηση; Είναι ένα ερώτημα κατά πόσο είμαστε προετοιμασμένοι για το νέο τοπίο, το νέο αποτύπωμα στην αγορά εργασίας, όπως αυτό … μέσα από την αγροδιατροφή … που είναι ο δεύτερος πυλώνας.

Αυτό που λέγανε τα πειραματικά σχολεία, γιατί το σωστό είναι το πειραματιζόμενο σχολείο, δηλαδή να υπάρχει αυτός ο Ενεστώτας, θα λέγαμε,  προτροπής για να μπορέσουμε να συνδεθούμε πραγματικά με την αγορά εργασίας και ότι αυτό συνεπάγεται. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, αύριο … θα  … στα ενεργειακά κτίρια τα δομικά υλικά θα αλλάξουν, άρα χρειάζεται εξειδίκευση από πλευράς  των πολιτικών μηχανικών που θα προκύψουν μέσα από τα πανεπιστήμια για τα νέα δομικά υλικά. Είμαστε έτοιμοι να … διότι χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις για τους ανθρώπους που θα είναι γύρω από την οικοδομή … .

Υπάρχει κάποια καλή συνεργασία με τα πανεπιστήμια και το λέω αυτό διότι οι έρευνες που χρηματοδοτούνται στα πανεπιστήμια  εκ του νόμου δεν είναι υποχρεωτικές να τις δώσουν στη δημοσιότητα. Εγώ προσωπικά και το κόμμα μου η Ελληνική Λύση, έχουμε πει ότι οι έρευνες των πανεπιστημίων θα πρέπει να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας διότι αποτελούν    ένα σημαντικό … εργαλείο για τους ανθρώπους στην αγορά εργασίας.

Να μπορέσουμε να συλλέξουμε πραγματικά δημοσίων πολιτικών για να καθορίσουμε από την υποδομή τη μηχανική μάθηση. Στη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων θα πρέπει να αποτελούν ένα ουσιαστικό εργαλείο για τους ανθρώπους στην αγορά εργασίας. Αυτό είναι μείζονος αυτής της πρόκλησης. Δεν αντιμετωπίζουμε χρόνια τόσα χρόνια.

Είμαστε, λοιπόν, έτοιμοι απέναντι σε όλες αυτές τις προκλήσεις στο νέο ΕΣΠΑ που έρχεται με το ….. για το 2027, για να αντιμετωπίσουμε το νέο περιβάλλον όπως αυτό διαμορφώνεται στους τομείς που ανέφερα;

Προηγούμενο άρθροΦΑΣ Νάουσα – Αγία Μαρίνα 1-0. Χρυσό τρίποντο και στο +4 στην κορυφή. – βίντεο – φωτο
Επόμενο άρθροΟ Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων σε συνέδριο για τη σύγχρονη δουλεία