Κολοκυθόπιτα γλυκιά – Ένα χρυσαφένιο όνειρο στο πιάτο σας!

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Ένα από τα όμορφα της ζωής στο χωριό είναι ο προσωπικός μου κήπος, ο δικός μου μπαξές. Φροντίζω να τον περιποιούμαι και να τον τροφοδοτώ συνέχεια με κάθε είδους -ανάλογα την εποχή- κηπευτικά.

Προϊόντα αγνά, ολόφρεσκα και υγιεινά που ανταμείβουν και με το παραπάνω τους κόπους μου όταν ωριμάσουν και μπουν στην κουζίνα. Ένας ξεχωριστός και πολύ αγαπημένος μου καρπός είναι η κίτρινη κολοκύθα (στην φωτο από την παραγωγή μας). Με αυτή τη βάση λοιπόν και αρκετή όρεξη για δημιουργία, θα σας φτιάξω γλυκιά κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας.

Η συνταγή όλη δική σας:

Κολοκυθόπιτα γλυκιά 1

Κολοκυθόπιτα γλυκιά με φύλλο κρούστας

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

1200 γρ. κολοκύθι τριμμένο στον τρίφτη. Βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι για μια ώρα να βγάλει τα υγρά του.

Στύβουμε και προσθέτουμε:

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό

1 κούπα σταφίδες

1 κούπα καρύδια σπασμένα

Κανέλα

 Γαρύφαλλο

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

κολοκύθια Κολοκυθόπιτα γλυκιά 4

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα κολοκύθια.

Κολοκυθόπιτα γλυκιά 3

Τα τρίβουμε στον ρεντέ.

Στο ταψί στρώνουμε φύλλα κρούστας, τα οποία αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.

Κολοκυθόπιτα γλυκιά 5

Κάθε 4 φύλλα βάζουμε γέμιση και στο τέλος τα γυρίζουμε μέσα, προσθέτοντας το τελευταίο φύλο και αλείφουμε με το βούτυρο.

Κολοκυθόπιτα γλυκιά 6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις και στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα..

Καλή σας όρεξη φίλοι μου!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Σάββατο 09-10-2021
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 9 Οκτωβρίου 2021