Κολοκυθόπιτα δύο γεύσεων – Περί ορέξεως, διπλό αριστούργημα!

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Την καλημέρα μου σε όλους τους φίλους του Έμβολος.

Σήμερα έκοψα κολοκύθες από τον κήπο μου και σκέφτηκα να σας φτιάξω κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο.

Με γεύση ασύγκριτη. Κολοκυθόπιτα δύο γεύσεων σε ένα ταψί.

Αλμυρή και γλυκιά με φύλλο κρούστας.

Εδώ είναι που λέμε: Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Κολοκυθόπιτα δύο γεύσεων 6

Κολοκυθόπιτα δύο γεύσεων

από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά διαδικασία:

1600 γραμμάρια κολοκύθα

τριμμένη με αλάτι και στραγγισμένη.

Την χωρίζουμε σε δύο μέρη.

Για την γλυκιά:

800 γραμμάρια κολοκύθα

250 γραμμάρια ζάχαρη

1 κούπα σπασμένα καρύδια

1 κούπα σταφίδες

1 κούπα σουσάμι

1 κούπα σιμιγδάλι

Κανέλα,  γαρύφαλλο.

Για την αλμυρή:

800 γραμμάρια κολοκύθα

200 γραμμάρια φέτα τριμμένη

1 ματσάκι άνηθο

1 ματσάκι μαϊντανό

10 φρέσκα κρεμμυδάκια στιμμένα με αλάτι.

1 κούπα σιμιγδάλι

2 αυγά

Λίγο ελαιόλαδο.

Κολοκυθόπιτα δύο γεύσεων 8

Εκτέλεση:

Κολοκυθόπιτα δύο γεύσεων 7

Σε ένα ταψί αλείφουμε λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα βάζουμε την γέμιση από τα δύο μπολ.

Κολοκυθόπιτα δύο γεύσεων 92

Άλλα 3 φύλλα επάνω βουτυρωμένα

Χαράσουμε σε τετράγωνα και ραντίζουμε με νερό

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς περίπου 35-40 λεπτά.

Κολοκυθόπιτα δύο γεύσεων 9

Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα στην γλυκιά.

Κολοκυθόπιτα δύο γεύσεων 91

Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 31 Μαΐου 2024