Την καλημέρα μου σε όλους τους φίλους του Έμβολος.
Σήμερα έκοψα κολοκύθες από τον κήπο μου και σκέφτηκα να σας φτιάξω κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο.
Με γεύση ασύγκριτη. Κολοκυθόπιτα δύο γεύσεων σε ένα ταψί.
Αλμυρή και γλυκιά με φύλλο κρούστας.
Εδώ είναι που λέμε: Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Κολοκυθόπιτα δύο γεύσεων
από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά διαδικασία:
1600 γραμμάρια κολοκύθα
τριμμένη με αλάτι και στραγγισμένη.
Την χωρίζουμε σε δύο μέρη.
Για την γλυκιά:
800 γραμμάρια κολοκύθα
250 γραμμάρια ζάχαρη
1 κούπα σπασμένα καρύδια
1 κούπα σταφίδες
1 κούπα σουσάμι
1 κούπα σιμιγδάλι
Κανέλα, γαρύφαλλο.
Για την αλμυρή:
800 γραμμάρια κολοκύθα
200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
10 φρέσκα κρεμμυδάκια στιμμένα με αλάτι.
1 κούπα σιμιγδάλι
2 αυγά
Λίγο ελαιόλαδο.
Εκτέλεση:
Σε ένα ταψί αλείφουμε λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα βάζουμε την γέμιση από τα δύο μπολ.
Άλλα 3 φύλλα επάνω βουτυρωμένα
Χαράσουμε σε τετράγωνα και ραντίζουμε με νερό
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς περίπου 35-40 λεπτά.
Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα στην γλυκιά.
Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος