Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και sauce γιαουρτιού – Δύο συνταγές

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και sauce γιαουρτιού
Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Νοστιμιές και “βουτιές” μέχρι τελικής πτώσεως στην απίθανη σάλτσα γιαουρτιού. Ένα ντιπ που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με πολλές άλλες γεύσεις αλλά και μια ωραία σάλτσα για μια πλούσια πράσινη σαλάτα και όχι μόνον.

Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι εμπλουτισμένοι με δυόσμο, τυριά και πράσο και έχουν άρωμα ούζο. Ιδανικοί για όλες τις εποχές του χρόνου σε ταξιδεύουν και πολύ μας αρέσουν.

Νοσταλγική γεύση μοναδική…

Η συνταγή της Έφης δική σας.

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και sauce γιαουρτιού 2

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και sauce γιαουρτιού

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονο

Υλικά

5 μικρά κολοκυθάκια

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

150 γρ. φέτα ΠΟΠ

75 γρ. κασέρι Μυτιλήνης τριμμένο

Μισό πράσο ψιλοκομμένο

2 κ. σ. ψιλοκομμένο δυόσμο

1 αυγό

1 σφηνάκι ούζο

2-3 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη

αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλεύρι για το αλεύρωμα

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και sauce γιαουρτιού

Τρόπος παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματάμε τα κολοκυθάκια, για 2-3 λεπτά.

Τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα στίβουμε στα χέρια μας να φύγουν όλα τα υγρά τους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το πράσο και το ρίχνουμε σε μπολ μαζί με τα κολοκύθια και το δυόσμο. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα τυριά, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και τα πιπέρια και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε και λίγο αλεύρι για να «σταθεί» καλύτερα το μίγμα και να πλάσουμε τους κεφτέδες μας βρέχοντας τα χέρια μας με το ούζο.

 Ζεσταίνουμε και πάλι το ελαιόλαδο, τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν καλά γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.

Σε μια πιατέλα στρώνουμε απορροφητικό χαρτί και απλώνουμε πάνω τους κεφτέδες για να τραβήξει το λάδι τους.

Sauce γιαουρτιού

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και sauce γιαουρτιού 22

Υλικά

200 γραμμάρια γιαούρτι 2%

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πρέζα σκόρδο, σε σκόνη

30 γρ. μαϊντανό ή άνηθο ή γλιστρίδα ψιλοκομμένα

1 κ.σ. μέλι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος Παρασκευής

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα στο τέλος αν θέλουμε προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και είναι έτοιμη η σως μας

Σερβίρουμε σε πιατέλα βάζοντας ολόγυρα τους κολοκυθοκεφτέδες και στη μέση την sauce γιαουρτιού για ατελείωτες «βουτιές».

Προηγούμενο άρθροΥγεία: Οι ψηλότεροι άνθρωποι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής, σύμφωνα με έρευνα
Επόμενο άρθροCrème Brule Βανίλιας