Καλημέρα φίλες και φίλοι μου, να χετε μια υπέροχη μέρα. Σήμερα θα σας δείξω μια νοστιμιά της κουζίνας μου, που μπορεί να φτιαχτεί όπως αρέσει στον καθένα φούρνο ή τηγάνι.
Εδώ σας έχω τους πιο απολαυστικούς κολοκυθοκεφτέδες και τα μυστικά τους, ώστε να μην σας διαλυθούν!
Κολοκυθοκεφτέδες
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
4 μέτρια κολοκυθάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Τα τρίβουμε και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με αλάτι, να στραγγίσουν και να κατεβάσουν τα υγρά τους, για 1 ώρα περίπου.
Μετά προσθέτουμε επίσης
2 κρεμμυδάκια φρέσκια
100 γρ. τυρί φέτα ή διάφορα κασέρια
2 χτυπημένα αυγά
Λίγο μαϊντανό
Λίγο δυόσμο
Λίγη ρίγανη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για μισή ώρα, για να σταθεροποιηθεί καλύτερα.
Περνάμε τους κεφτέδες σε ένα πιάτο γεμάτο με φρυγανιά.
Γεμίζουμε ένα κουτάλι της σούπας με το μείγμα μας και το ρίχνουμε μέσα στη φρυγανιά.
Τα πλάθουμε δίνοντας τους σχήμα και τα βάζουμε πάλι στο ψυγείο για μισή ώρα.
Κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο:
Αφού περάσει το μισάωρο, τα τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα και τους ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά περίπου.
Βγαίνουν από έξω τραγανοί και από μέσα σκέτος αφρός.
Μπορείτε αν θέλετε, να παραλείψετε τη φρυγανιά για τους κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο, για να σας βγουν αφράτοι, μέσα έξω.
Κολοκυθοκεφτέδες στο τηγάνι:
Τηγανίζουμε σε μέτριο προς ζεστό μάτι.
Ένα μυστικό είναι ότι βάζουμε λίγους κεφτέδες στο τηγάνι, γιατί αν προσθέσουμε πολλούς, πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού, με αποτέλεσμα να απορροφήσει περισσότερο λάδι.
Μετά τους τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμες οι συμβουλές και τα μυστικά για επιτυχημένους κολοκυθοκεφτέδες, χωρίς να σας διαλύονται ποτέ.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!