Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου παναρισμένοι με κορν φλέικς και σουσάμι – Μια καλοκαιρινή απόλαυση

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Καλημερίζω όλους τους φίλους και τις φίλες της μαγειρικής μας στήλης εδώ στο Έμβολος. Σήμερα νωρίς το πρωί και πριν ακόμη πιάσει η ζέστη, μπήκα στον κήπο μου και μάζεψα φρέσκα και τρυφερά κολοκυθάκια. Οπότε μου γεννήθηκε αμέσως η ιδέα να φτιάξω κάτι με αυτά. Τί είναι αυτό; Μία καταπληκτική πεντανόστιμη λιχουδιά, με εξαίσια καλοκαιρινή γεύση.

Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε μαζί κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο. Θα τους πανάρουμε με κορν φλέικς και σουσάμι.

Η συνταγή δική σας.

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου παναρισμένοι με κορν φλέικς και σουσάμι 1

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου παναρισμένοι με κορν φλέικς και σουσάμι

από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου παναρισμένοι με κορν φλέικς και σουσάμι 2

Υλικά διαδικασία:

Κολοκυθάκια τριμμένα με αλάτι

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου παναρισμένοι με κορν φλέικς και σουσάμι 4

Φρέσκα κρεμμυδάκια, σκόρδο, αυγό

μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο, φρέσκια ρίγανη, κόκκινη και πράσινη πιπεριά ,

αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, φρυγανιά.

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου παναρισμένοι με κορν φλέικς και σουσάμι 5

Ζυμώνουμε, κάνουμε κεφτεδάκια πανάρουμε με κορν φλέικς και σουσάμι.

Στον φούρνο με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα.

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου παναρισμένοι με κορν φλέικς και σουσάμι 3

Σερβίρουμε με σώς γιαουρτιού  ή σπιτική στραπατσάδα.

Αυτό ήταν. Εύκολα, γρήγορα και κυρίως πεντανόστιμα!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 22 Ιουνίου 2024