Καλημερίζω όλους τους φίλους και τις φίλες της μαγειρικής μας στήλης εδώ στο Έμβολος. Σήμερα νωρίς το πρωί και πριν ακόμη πιάσει η ζέστη, μπήκα στον κήπο μου και μάζεψα φρέσκα και τρυφερά κολοκυθάκια. Οπότε μου γεννήθηκε αμέσως η ιδέα να φτιάξω κάτι με αυτά. Τί είναι αυτό; Μία καταπληκτική πεντανόστιμη λιχουδιά, με εξαίσια καλοκαιρινή γεύση.
Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε μαζί κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο. Θα τους πανάρουμε με κορν φλέικς και σουσάμι.
Η συνταγή δική σας.
Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου παναρισμένοι με κορν φλέικς και σουσάμι
από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά διαδικασία:
Κολοκυθάκια τριμμένα με αλάτι
Φρέσκα κρεμμυδάκια, σκόρδο, αυγό
μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο, φρέσκια ρίγανη, κόκκινη και πράσινη πιπεριά ,
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, φρυγανιά.
Ζυμώνουμε, κάνουμε κεφτεδάκια πανάρουμε με κορν φλέικς και σουσάμι.
Στον φούρνο με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα.
Σερβίρουμε με σώς γιαουρτιού ή σπιτική στραπατσάδα.
Αυτό ήταν. Εύκολα, γρήγορα και κυρίως πεντανόστιμα!