Μάιος, ένας από τους ωραιότερους μήνες του χρόνου και τα λαχανικά πλέον, βρίσκονται σε αφθονία.
Ένα από αυτά τα λαχανικά είναι και τα κολοκυθάκια.
Για ελάτε να φτιάξουμε
τραγανά και εύγευστα κολοκυθάκια στο τηγάνι
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με ένα ποτηράκι ούζο ή μπύρα
Κολοκυθάκια στο τηγάνι
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Θα χρειαστούμε για τα κολοκυθάκια μας:
4 μεγάλα κολοκυθάκια
200 γρ. αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Κουρκουμά
Κόκκινη πάπρικα
Έξτρα ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής:
Πρώτα από όλα, καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τα κολοκυθάκια μας.
Το μυστικό για να γίνουν Τραγανά τα κολοκυθάκια είναι να τα βάλουμε για 1 ώρα περίπου, σε ένα σουρωτήρι, να τα αλατίσουμε και για να κατεβάσουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια τα στεγνώνουμε καλά και τα αλευρώνουμε.
Αφού όμως πρώτα ρίξουμε μέσα στο αλεύρι, όλα τα μπαχαρικά μας.
Τινάζουμε τα κολοκυθάκια από το περίσσιο αλεύρι και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι.
Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί, για να φύγει το περίσσιο λάδι.
Απολαμβάνουμε το μεζεδάκι μας με ότι άλλο εμείς επιθυμούμε και φυσικά με ένα υπέροχο ουζάκι.
Καλή σας απόλαυση.