Κολιός πλακί στον φούρνο με αμπελόφυλλα και λαχανικά – Όταν η γεύση ξεχωρίζει!

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Σήμερα αγαπητοί μου φίλοι θα ταξιδέψω στο παρελθόν και θα θυμηθώ μία θαλασσινή σπεσιαλιτέ από τα παιδικά μου χρόνια.

Θα μαγειρέψουμε κολιός πλακί στο φούρνο με αμπελόφυλλα και λαχανικά.

Η μάνα η Μικρασιάτισσα το έφτιαχνε πάντα και την σκυτάλη την πήρα εγώ πλέον, όπως και την συνταγή της που σας την παρουσιάζω παρακάτω.

Κολιός πλακί στον φούρνο με αμπελόφυλλα και λαχανικά 1

Κολιός πλακί στον φούρνο με αμπελόφυλλα και λαχανικά

από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

Κολιοί

αμπελόφυλλα

κρεμμύδι

ντομάτα

πράσινη πιπεριά

μαϊντανό

φρέσκια ρίγανη

σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

χυμό λεμονιού

ελαιόλαδο

Προαιρετικά ούζο

Κολιός πλακί στον φούρνο με αμπελόφυλλα και λαχανικά 2

Εκτέλεση:

Στρώνουμε τα αμπελόφυλλα και τοποθετούμε τα ψάρια.

Κολιός πλακί στον φούρνο με αμπελόφυλλα και λαχανικά 5

 Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε σε φούρνο με αντιστάσεις στους 200 βαθμούς περίπου 35-40 λεπτά.

Με ένα τσιπουράκι ή άσπρο κρασάκι και καλή παρέα είναι το καλύτερο.

Κολιός πλακί στον φούρνο με αμπελόφυλλα και λαχανικά 3

 Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024
Επόμενο άρθροΗμαθία: Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Βέροια»