Μια κινέζικη γευστική δημιουργία που γίνεται γρήγορα και εύκολα.
Είναι ιδιαίτερα νόστιμη και μπορείτε να πειραματιστείτε να απολαύσετε το φαγητό σας χρησιμοποιώντας τα ξυλάκια… για ένα πιο αυθεντικό ταξίδι στις γεύσεις της Κίνας…
Κινέζικο τηγανητό ρύζι
Υλικά για 4 άτομα
4 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι ή άλλο επιλογής μας, βρασμένο
1 μέτριο κόκκινο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ σησαμέλαιο
1 κ.γ σάλτσα σόγιας
2 κ.σ oyster sauce
3 αυγά, χτυπημένα ελαφρά
φύτρες φασολιών ή φακής ή άλλες φύτρες
2 φρέσκα κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα και το πράσινο μέρος
Επιλεκτικά για το σερβίρισμα
Σουσάμι
Extra σάλτσα σόγιας
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε 1 κ.σ. σησαμέλαιο.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.
Τραβάμε για λίγο τα κρεμμύδια στο πλάι του γουόκ και ρίχνουμε στο κέντρο τα αυγά και αφήνουμε να ψηθούν ανακατεύοντας για 2 λεπτά και να γίνουν κομματάκια.
Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια με τα αυγά και προσθέτουμε την σόγια και την oyster sauce
Προσθέτουμε τις φύτρες και το φρέσκο κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι ανακατεύουμε πολύ καλά για 1-2 λεπτά στη φωτιά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη σάλτσα σόγιας ακόμα.
Σερβίρουμε το τηγανητό ρύζι σε ζεστά μπολ.
Μικρά μυστικά
Χρησιμοποιούμε σησαμέλαιο γιατί αφήνει μια ιδιαίτερη νοστιμάδα.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.