Τα ορεκτικά αποτελούν σπουδαίο κομμάτι για κάθε οικογένεια, πόσο άλλωστε και για μένα και τη δική μου κουζίνα, αφού έχω να ταΐσω αρκετά στόματα!
Ένα από τα πιο αγαπημένα μου λοιπόν, θα φτιάξουμε απόψε και θυμηθείτε το, θα κερδίσει σίγουρα μια θέση στην τακτική μαγειρική σας λίστα. Μιλάω για την κιμαδόπιτα με σφολιάτα ένα ιδανικό πρωινό, απογευματινό και βραδινό κολατσιό.
Κιμαδόπιτα με σφολιάτα
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε:
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
Ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Κύμινο
Κάρυ
Λίγος πελτές ντομάτας
Εκτέλεση:
Μόλις γίνει ο κιμάς μας, τον αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη σφολιάτα πάνω στο ταψί και προσθέτουμε εκτός από τον ψημένο κιμά, τα εξής υλικά:
4 φέτες γκούντα κασέρι
Λίγα τρίμματα από διάφορα κασέρια
Λίγα ντοματίνια
Βήμα – Βήμα
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η κιμαδόπιτά μας.
Καλή σας επιτυχία.