Κεμπάπια ψητά στα κάρβουνα – Γεύση μοναδική …

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Στη Δράμα δοκίμασα τα ωραιότερα κεμπάπια, γεύση αυθεντική που «γράφει» δυνατά …

Ο Άρης  φτιάχνει τα περίφημα κεμπάπια του με μοσχαρίσιο κρέας, υψηλής ποιότητας από μοσχαράκια που βόσκουν στην περιοχή Κ. Νευροκοπίου.

Πάντως αν βρεθείτε στη Δράμα πρέπει οπωσδήποτε να αναζητήσετε τις γεύσεις του μεζεδοπωλείου Παστουρμάς.

Κεμπάπια ψητά στα κάρβουνα 1

Κεμπάπια ψητά στα κάρβουνα

Από τον Άρη Αθανατσίκη, μεζεδοπωλείο «Παστουρμάς» Δράμα

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο

1 αυγό

1 σφηνάκι ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μπαχάρι, τριμμένο

Ρίγανη

Κεμπάπια ψητά στα κάρβουνα 2

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και τη ρίγανη.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά.

Το ζύμωμα πρέπει να είναι πολύ καλό και γυρίζουμε τον κιμά δύο τρεις φορές.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Στη σχάρα ανάβουμε τα κάρβουνα ώστε να είναι έτοιμη.

Στη συνέχεια πλάθουμε τα κεμπάπια σε σχήμα μακρόστενο και τα ψήνουμε ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, γυρίζοντας με λαβίδα.

Σερβίρουμε με ντοματούλες ψητές, ρίγανη και μπούκοβο καυτερό.

Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα 22 Ιουλίου – Σημαντικά γεγονότα
Επόμενο άρθροΚυπριακό: Η ιστορία κι ο Γόρδιος δεσμός που δεν κόβεται – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος