Πρωτού απολαύσουμε το πρωινό μας καφεδάκι, θέλω να σας προτείνω να το συνοδέψουμε με κάτι ξεχωριστό και εκλεκτό! Τί θα λέγατε για ένα απολαυστικό και πεντανόστιμο κέικ τριών γεύσεων;
Ένα γλυκό εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και σίγουρα πεντανόστιμο.
Μπορούμε να το απολαύσουμε όλες τις ώρες της ημέρας.
Κέικ τριών γεύσεων
από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
250 γρ. βούτυρο βιτάμ
440 γρ. ζάχαρη
4 αυγά μέτρια
160γρ. χυμό πορτοκάλι
100 γρ. γάλα φρέσκο
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(πάντα κοσκινισμένο)
2 βανίλιες
Ξύσμα ένος πορτοκαλιού
4 κ.γ. κακάο για το 1/2 της ζύμης μας
Άχνη για το ντεκόρ
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μας και τα χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά περίπου, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό πορτοκαλιού με το μισό αλεύρι και στη συνέχεια το γάλα με το υπόλοιπο αλεύρι.
Ρίχνουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού στο μείγμα μας και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπολ και προσθέτουμε στη μισή ζύμη 4 κ.γ. κακάο για να γίνει σοκολατένια και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις αφρατέψει καλά, βάζουμε το κέικ σε μία καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ψηθεί καλά, για μία ώρα περίπου.
Αφού ψηθεί καλά, αφήνουνε να κρυώσει λίγο και μετά από 10 λεπτά.
ξεφορμάρουμε το κέικ. Προσθέτουμε λίγη άχνη ζάχαρη και απολαμβάνουμε το κέικ των τριών γεύσεων.
Καλή σας επιτυχία!