Καλημέρα σας αγαπημένα μου φιλαράκια από την όμορφη Θεσσαλονίκη μας.
Τι και αν είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, τι και αν άρχισαν για τα καλά οι ζέστες, εμείς γεμάτοι κέφι θα ανασκουμπωθούμε και θα φτιάξουμε μαζί ένα εκπληκτικό κέικ.
Βάση του το αγαπημένο μας μήλο, που το βρίσκουμε εύκολα όλες τις εποχές. Τίποτα λοιπόν δε θα μας χαλούσε να δοκιμάσουμε ένα ζεστό, αφράτο κέικ μήλου, συνοδευόμενο φυσικά και από μία μπάλα παγωτού της αρεσκείας μας. Ελάτε να φτιάξουμε παρέα αυτό το υπέροχο γλυκάκι.
Κέικ μήλο
από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
250 γρ. βούτυρο βτάμ
420 γρ. ζάχαρη
5 μέτρια αυγά
250 ml. γάλα φρέσκο
500 γρ. αλεύρι (φαρινάπ)
2 βανίλιες
4 μήλα της αρεσκείας μας (κομμένα σε μεγάλους κύβους)
Άχνη για τη διακόσμηση
Εκτέλεση:
Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά για κανένα πεντάλεπτο περίπου, μέχρι να αποκτήσει μία ωραία κρεμώδη υφή.
Μετά προσθέτουμε το γάλα, το κοσκινισμένο αλεύρι και φυσικά τις βανίλιες.
Τώρα ήρθε η ώρα να κόψουμε τα μήλα σε κύβους και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του κέικ.
Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να απλώσουν παντού τα μήλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ψηθεί καλά, για μία ώρα περίπου.
Αν θέλουμε μπορούμε να χωρίσουμε τη ζύμη μας σε 2 φόρμες.
Καλή σας επιτυχία!