Ένα κέικ πολύ νόστιμο, γίνεται εύκολα και το πιο σημαντικό έχει χαμηλά λιπαρά, δεν περιέχει βούτυρο ή ζάχαρη. Στην παρασκευή του χρησιμοποιούμε μέλι και γιαούρτι. Για αρωματικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πορτοκάλι ή μανταρίνι ή ότι άλλο σας κάνει κέφι.
Ένα υγιεινό κέικ ότι καλύτερο για τα παιδιά στο σχολείο ή συνοδευτικό για τον καφέ μας.
Kέικ με μέλι και γιαούρτι
Από τον Λαέρτη Οικονόμου, chef Αθήνα
Yλικά για 4-6 άτομα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
250 γρ. μέλι θυμαρίσιο ή ανθέων
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
80 ml ελαιόλαδο
3 αυγά
Ξύσμα από 2 λεμόνια
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
Τρόπος παρασκευής
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, το μέλι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού μαζί με το γιαούρτι και τα χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ στο κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε ελαφρά με τον γάντζο μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη ζύμη.
Αλευρώνουμε ελαφρά τη φόρμα και ρίχνουμε τη ζύμη στρώνοντας την επιφάνεια με την μαρίζ.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά.
Το κέικ είναι έτοιμο όταν δοκιμάζοντας με την οδοντογλυφίδα που την βυθίζουμε στο κέντρο του κέικ βγαίνει καθαρή.
Ξεφορμάρουμε σε 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει πάνω στη σχάρα.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.