

Ένα νόστιμο κέικ που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σαν τούρτα.
Τα αρώματα της βανίλιας ξεχειλίζουν και η λευκή σοκολάτα δίνει άλλη γεύσης.
Βέβαια εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπίτερ ή σοκολάτα γάλακτος και ακόμα να αντικαταστήσετε το γλυκό συκαλάκι με πορτοκάλι ή βύσσινο.
Η επιλογή δική σας.
Κέικ με γάλα ζαχαρούχο και λευκή σοκολάτα
Από τη Βάσω Κατσαρού – Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα
Υλικά για μια φόρμα 22 εκ.
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
120 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
3 κ.σ. υγρή βανίλια
4 αυγά μετρίου μεγέθους
100 γρ. λευκή σοκολάτα
2 γλυκά σύκα, σε φέτες ψιλοκομμένες
Τρούφα μαύρης σοκολάτας
Tρόπος παρασκευής
Σε ένα μπολ χτυπάμε δυνατά με το σύρμα το ζαχαρούχο, τη βανίλια και ρίχνουμε ένα-ένα αυγό και το αλεύρι.
Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 22 εκ.
Ψήνουμε στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 40-45 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε και ακουμπάμε το κέικ πάνω σε σχάρα.
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ.
Με τη σοκολάτα περιχύνουμε το κέικ.
Διακοσμούμε με γλυκό συκαλάκι κομμένο σε λεπτές φέτες και τρούφα κουβερτούρας μαύρης σοκολάτας.



















