Κέικ καρότου του Loriet – Από το πρωινό του ονειρικού ξενοδοχείου

Η Μυτιλήνη είναι συνδεδεμένη απόλυτα με το χθες και το σήμερα του ονειρικού ξενοδοχείου Loriet. Προσωπικά και μόνο το άκουσμά του ονόματός του, μου ξυπνά νοσταλγικές αναμνήσεις… τρεις φορές, τρεις διαφορετικές χρονικές στιγμές, με διαφορετικές παρέες κάθε φορά πέρασα απίθανα, γιατί εκεί οι άνθρωποι ξέρουν τι σημαίνει φιλοξενία.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Με δυο λόγια… θα έλεγα «εκεί όπου η κάθε επιθυμία γίνεται πραγματικότητα και που η αναλλοίωτη αυθεντικότητα της αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα, συναντά τη σύγχρονη αισθητική, το Loriet Hotel θέτει νέα όρια στον όρο πολυτέλεια».

Στην πανέμορφη Λέσβο, μόλις 2 χλμ από τη γραφική πόλη της Μυτιλήνης, χτισμένο δίπλα στη θάλασσα με θέα το Αιγαίο, με την εξωτερική πισίνα του να περιβάλλεται από τον ανθισμένο κήπο, και με γευστικές δημιουργίες να αναδεικνύουν την ουσία της ελληνικής κουζίνας, δημιουργεί  μία ανεξίτηλη ανάμνηση σε κάθε επισκέπτη.

το Αρχοντικό ξενοδοχείο Loriet

Το πρωινό εξαιρετικό αφού τα έχει όλα… Ο σχεδιασμός του ενώνει αρμονικά την παράδοση, με τη σύγχρονη κουλτούρα σε ένα μωσαϊκό επιλογών διαμονής. O αρχοντκός Πύργος με την επιβλητική ομορφιά του προσφέρει ένα γοητευτικό ταξίδι στο παρελθόν, ενώ οι ολοκαίνουργιες σουίτες με πινελιές ντιζαινάτες,  συνθέτουν την εικόνα της απόλυτης χαλάρωσης.

το Αρχοντικό ξενοδοχείο Loriet

Η προσήλωση στις αρχές της αληθινής φιλοξενίας, η μοναδικη αισθητική και το εξαιρετικό επίπεδο εξυπηρέτησης καθιστούν το Loriet την ιδανική επιλογή για μία αξέχαστη διαμονή στη Λέσβο!

Κέικ καρότου του Loriet

Από την Έφη Γιαλούση,  εξαιρετική chef και συγγραφέα

Yλικά 

  • 250 ml ελαιόλαδο εκλεκτό
  • 330 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 300 γρ. καρότα, σε κομμάτια
  • 250 ml χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • Λίγη βανίλια
  • 200 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • Μια κ.σ. μαγειρική σόδα
  • Μια κ.γ κανέλα
  • ¼ κ.γ γαρύφαλλο
  • ¼ κ.γ τζιντζερ, σε σκόνη
  • ¼ κ.γ μοσχοκαρυδο, τριμμένο

Τρόπος παρασκευής

Στο μούλτι χτυπάμε δυνατά το ελαιόλαδο με την καστανή ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να λιώσει.

Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τα καρότα και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό πορτοκαλιού που έχουμε διαλύσει την μαγειρική σόδα.

Αργά αργά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια μαρίζ.

Ρίχνουμε και τα καρύδια και βάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε για να κρυώσει τελείως, πριν το γαρνίρουμε.

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε σταδιακά χυμό λεμονιού μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό μείγμα που το απλώνουμε πάνω στο κέικ.

Αν θέλουμε να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή μας πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και στη μέση του κέικ βάζουμε ένα φρούτο ακτινίδιο.