Την πιο εγκάρδια καλημέρα μου σε όλους από την καρδιά της Μακεδονίας μας, το Νεοχώρι Ημαθίας. Στη σκιά των όσων δυσάρεστων συμβαίνουν στην ανθρωπότητα, ας καταθέσω κι εγώ τη δική μου εσώψυχη ευχή για παγκόσμια Ειρήνη και οριστικό τέλος όλων των δεινών που ταλαιπωρούν τον κόσμο.
Μέσα σε όλα αυτά, το Άγιο Πάσχα της Ορθοδοξίας πλησιάζει, το αναμένουμε με πίστη και ελπίδα όλοι μας μικροί και μεγάλοι. Αφού διανύουμε περίοδο νηστείας λοιπόν, ας προσαρμόσουμε ανάλογα και τη διατροφή μας. Η πρότασή μου σήμερα είναι τα κεφτεδάκια με σόγια. Ένα φαγητό νόστιμο, εγγυημένα υγιεινό και νηστίσιμο για την περίσταση.
Κεφτεδάκια σόγιας
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
200 γρ. βιολογική σόγια μουλιασμένη 20 λεπτά και στραγγισμένη
2 κρεμμύδια και 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένα στο μούλτι
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά Φλωρίνης
Μαϊντανό
150 γρ. βρώμη
100 γρ. φρυγανιά
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
½ κουταλάκι μπούκοβο (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τα υλικά και τοποθετούμε το μίγμα στo ψυγείο να σφίξει.
Πλάθουμε και πανάρουμε με καλαμποκάλευρο.
Τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο.
Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει, γι’ αυτό τα συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδα μας Έμβολος με πολύ μεράκι και εκτίμηση.
Καλή Σαρακοστή να έχουμε.
Ειρήνη και Αρμονία σε όλη την ανθρωπότητα..