Κεφτεδάκια σόγιας – Τρώμε νηστίσιμα, νόστιμα και υγιεινά!

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Την πιο εγκάρδια καλημέρα μου σε όλους από την καρδιά της Μακεδονίας μας, το Νεοχώρι Ημαθίας. Στη σκιά των όσων δυσάρεστων συμβαίνουν στην ανθρωπότητα, ας καταθέσω κι εγώ τη δική μου εσώψυχη ευχή για παγκόσμια Ειρήνη και οριστικό τέλος όλων των δεινών που ταλαιπωρούν τον κόσμο.

Μέσα σε όλα αυτά, το Άγιο Πάσχα της Ορθοδοξίας πλησιάζει, το αναμένουμε με πίστη και ελπίδα όλοι μας μικροί και μεγάλοι. Αφού διανύουμε περίοδο νηστείας λοιπόν, ας προσαρμόσουμε ανάλογα και τη διατροφή μας. Η πρότασή μου σήμερα είναι τα κεφτεδάκια με σόγια. Ένα φαγητό νόστιμο, εγγυημένα υγιεινό και νηστίσιμο για την περίσταση.

Κεφτεδάκια σόγιας 1

Κεφτεδάκια σόγιας

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

200 γρ. βιολογική σόγια μουλιασμένη 20 λεπτά και στραγγισμένη

2 κρεμμύδια και 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένα στο μούλτι

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά Φλωρίνης

Μαϊντανό

150 γρ. βρώμη

100 γρ. φρυγανιά

2 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

½ κουταλάκι μπούκοβο (προαιρετικά)

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Κεφτεδάκια σόγιας 2

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε τα υλικά και τοποθετούμε το μίγμα στo ψυγείο να σφίξει.

Κεφτεδάκια σόγιας 4Πλάθουμε και πανάρουμε με καλαμποκάλευρο.

Τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο.

Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει, γι’ αυτό τα συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Κεφτεδάκια σόγιας 3

Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδα μας Έμβολος με πολύ μεράκι και εκτίμηση.

Καλή Σαρακοστή να έχουμε.

Ειρήνη και Αρμονία σε όλη την ανθρωπότητα..

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 23 Απριλίου 2024